Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Delfini" potopili Amerikance i plasirali se na Olimpijske igre - | K-013 Portal

"Delfini" potopili Amerikance i plasirali se na Olimpijske igre

srbija, vaterpolo

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju SAD 14:12 u trećem kolu grupe C na prvenstvu sveta. "Delfini" su ovim trijumfom izborili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija će u Parizu braniti titulu osvojenu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Cilj je ostvaren. "Delfini" su trijumfom nad Amerikom ostvarili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Ključni trenutak na meču dogodio se prilikom oštrog faula Bena Haloka nad Nikolom Jakšiće sredinom treće četvrtine. Sudije su to okarakterisale nasilničkim potezom i dodelile crveni karton američkom igraču. Pritom, tim SAD-a je zbog toga četiri minuta imao igrača manje.

"Delfini" su napravili preokret na utakmici. Posle dve četvrtine Amerika je imala 7:5, a u trećoj deonici je napravila razliku i 8:5, a onda je usledila odlična igra Srbije.

Uprkos velikoj prednosti, Srbija je uspela da napravi preokret i dođe do važne pobede.

Srbija je trijumfom nad SAD-om izborila direktan plasman u četvrtfinale prvenstva sveta, a iz grupe C, Crna Gora i SAD igraće osminu finala.

U četvrtfinalu Srbija će igrati sa boljim iz meča osmine finala u kojem je veliki favorit selekcija Hrvatske, vicešampion Evrope. Protivnik Hrvatskoj će biti Brazil ili Kina.

U redovima Srbije na meču protiv Amerike najefikasniji su bili Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić sa po tri gola. Kod Amerikanaca istakli su se Maks Irving i Hanes Daube takođe sa po tri pogotka.

Stanje u grupama na Svetskom prvenstvu:

Grupa C:
1. Srbija 9
2. Crna Gora 5
3. SAD 4
4. Japan 0

Grupa A:
1. Španija 9
2. Hrvatska 6
3. Austrlaija 3
4. Južnoafrička Republika 0

Grupa B:
1. Grčka 6
2. Francuska 6
3. Brazil 0
4. Kina 0

Grupa D:
1. Mađarska 8
2. Italija 7
3. Rumunija 3
4. Kazahstan 0



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS