Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ragbi akademija Srbije: Velika pobeda kadeta Srbije u Zagrebu - | K-013 Portal

Ragbi akademija Srbije: Velika pobeda kadeta Srbije u Zagrebu

ragbi, ragbi akademija srbije, pancevo

Ragbi akademija Srbije je osvojila turnir „Krtica 2023″ koji je odigran nedavno u Zagrebu. Selekcija U16 kadeta je bila na visini zadatka i ostvarila tri pobede uz samo jedan primljeni esej.

„U prvom meču RAS je pobedio starog znanca RK Čelik iz Zenice rezultatom 17-0. Ekipa iz Zenice nastupa u svim takmičenjima mlađih kategorija u našem sistemu takmičenja. Zatim je pobeđena i odlična ekipa RK Zagreba 21-7. Na kraju je RAS slavio i protiv domaćina RK Mladost minimalnim rezultatom 5-0. RK Lokomotiva je predala utakmicu“, saopšteno je iz Ragbi akademije Srbije.

Tri utakmice, tri pobede, ali pre svega kvalitet iz klubova je skoncentrisan u selekciju koja je odradila nekoliko zajedničkih treninga na visokom nivou i koja je stekla značajno internacionalno iskustvo.

„Odlična osnova koja treba i da ima nadogradnju u vidu utakmice sa jačim protivnikom. Takođe klubovi treba da iskoriste ovaj dobar rezultat kao i Svetski kup u cilju promocije ragbija i privlačenja novih igrača“, dodaju iz RAS-a.

Iz omladinske selekcije pančevačkog ragbi kluba Dinamo igrali su: Nikola Čobanin, Lazar Grozdić, Nemanja Adžić, Vuk Oluški, Kristijan Balog, Mateja Krčadinac, Mateja Caran, Dimitrije Predić, Lazar Radunović, Stefan Markez, Dušan Dobričanin i Aleksandar Paunov.

Selektor Advigov Nikola je zaključio da je ovo veliki uspeh i da će se za ovaj tim tek čuti, jer su u prethodnom periodu učinili puno i rezultati su vidljivi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS