Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski vaterpolisti spremni za start Svetskog prvenstva - | K-013 Portal

Srpski vaterpolisti spremni za start Svetskog prvenstva

vaterpolo, vaterpolisti srbije

  Vaterpolisti Srbije od 14 časova igraju sa selekcijom Japana u meču prvog kola grupe C Svetskog prvenstva u Dohi.

Japan je godinama bio u senci Kine i Kazahstana ali od trenutka dobijanja organizacije Olimpijskih igara krenuli su sa mrtve tačke.

U Budimpešti na SP 2022 su bili deveti, u Fukuoki prošle godine jedanaesti, na Svetskoj ligi 2018. su završili kao četvrti.

Vodeći igrač je Inaba koji igra za Ortiđu. Na nekoliko poslednjih zvaničnih takmičenja bio je među najboljim strelcima.

Kapiten reprezentacije Nikola Jakšić ističe da njegov tim sutra mora da u utakmicu uđe sa poštovanjem prema protivniku.

Međutim znamo kako igraju, nezgodan su rival i ne smemo da dozvolimo da oni diktiraju ritam. Nama bi pobeda mnogo značila pred naredne duele sa Crnogorcima i Amerikancima preko kojih možemo do olimpijske vize. Posle idemo dalje, Zagreb nas je razbudio, možemo mnogo više od sedmog mesta u Evropi, izjavio je Jakšić za zvanični sajt saveza.

Bek nacionalne selekcije Sava Ranđelović dodaje da Japan sa svima može da igra egal tri četvrtine.

To im omogućava stil igre zasnovan na njihovim fizičkim mogućnostima. Slabiji su od ostalih, zuje oko tebe, lako dolaze u situaciju da dobiju kontra faul. Presing je po čitavom bazenu i treba dosta snage i umeća da se to nadigra. Ovo je najujednačenija grupa, gde su sve utakmice otvorene. Za razliku od Zagreba to može da nam bude dobro jer pravo na ležerniju igru nemamo. Japan mora da se pobedi, zaključio je Ranđelović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS