Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Partizana i Radničkog pobedom i porazom se oprostili od Evrokupa - | K-013 Portal

Vaterpolisti Partizana i Radničkog pobedom i porazom se oprostili od Evrokupa

vaterpolo, vk partizan, vk radnicki, evrokup

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju u narednu fazu takmičenja u Evrokupu, pošto je osvojio treće mesto u grupi F kvalifikacija, koja je odigrana u Duizburgu.

Partizan je danas u poslednjem kolu grupe F pobedio Duizburg 14:11 (3:5, 5:1, 3:1, 3:4). Najefikasniji u ekipi Partizan bio je Vuk Drašković sa pet golova. U timu Duizburga se istakao Lukas Kupers sa četiri gola. Telimar je pobedio Savonu 12:10.

Prvo mesto na tabeli grupe F osvojila je ekipa Telimar iz Palerma sa 10 bodova, dok je Savona druga sa devet. Ova dva kluba izborila su plasman u narednu fazu takmičenja. Partizan je treći sa osam bodova, dok je Sete četvrti sa tri. Duizburg je poslednji bez bodova.

Prvo mesto osvojilo je Primorje sa devet bodova, dok je Solaris drugi sa šest. Ova dva kluba izborila su plasman u narednu fazu takmičenja. Oradea je treća sa tri, dok je Radnički poslednji bez bodova.

Novi poraz vaterpolista Radničkog za kraj evropske priče

U poslednjem kolu kvalifikacionog turnira Kupa Evrope u Rijeci vaterpolisti Radničkog pretrpeli su i treći poraz, ovoga puta od rumunskog vicešampiona Oradee, rezultatom 9:7 (2:3, 1:2, 5:2, 1:0).

Meč nije imao rezultatski značaj jer su oba tima pretrpela poraze u prva dva kola i ostala bez šansi za prolaz dalje.

U ekipi Radničkog šansu su u odnosu na prva dva meča dobili mladi Zoran Poznanović i Veljko Dončić, umesto Miroslava Ranđića i Bogdana Gavrilovića.

Radnički je dobro otvorio utakmicu, držao kontrolu tokom celog prvog poluvremena, a dva minuta pre odlaska na odmor stigao i do "plus tri", trećim golom Luke Pljevančića - 5:2. Međutim, mladi bek Kragujevčana se prilikom tog pogotka povredio, pa je Radnički do kraja susreta imao skraćenu rotaciju.

Šumadinci su vodili tri gola razlike i početkom druge polovine susreta (6:3), ali su onda stali i dopustili protivniku da izjednači - 6:6.

Dva minuta pre ulaska u poslednji period Vićković je na kratko vratio Radnički u vođstvo (7:6), ali su Rumuni zatim stigli do potpunog preokreta (8:7).

Dugo je taj rezultat stajao na snazi, čitavih šest minuta u poslednjoj četvrtini, kad je Čenk pogodio sa distance i overio pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Dragomiresku i Gardašević sa po dva gola, dok je u ekipi Radničkog Luka Pljevančić postigao tri, a Nemanja Stanojević dva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS