Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije pobedili Rumuniju i osvojili sedmo mesto na EP - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije pobedili Rumuniju i osvojili sedmo mesto na EP

vaterpolo reprezentacija srbije

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Zagrebu pobedila selekciju Rumunije rezultatom 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3).

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Dušan Mandić i Đorđe Lazić, koji su postigli po četiri gola, dok je Strahinja Rašović dodao tri. U selekciji Rumunije najbolji je bio Jonut-Valentin Vrančeanu sa dva gola.

U finalu EP od 20.15 časova sastaće se selekcije Hrvatske i Španije.

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je danas da njegov tim nije zadovoljan osvojenim sedmim mestom na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

"Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj, jer nam svaki trening, svaki susret znači da bi rasli", rekao je Stevanović, prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On se potom osvrnuo na učinak srpskih vaterpolista na EP.

"Sigurno je da nismo zadovoljni sedmim mestom. Moglo je to da bude mnogo bolje. Videli smo stvari na kojima moramo da radimo da bi bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, ima rada i nadam se da će sve doći na svoje mesto", dodao je selektor Srbije.

Srbija će od petog do 17. februara učestvovati na Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Imamo 15 dana priprema, moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbedili olimpijsku vizu već i izborili bolji plasman na SP. Momci imaju tri dana da se odmore, počinjemo 20. januara. Sve vreme smo u Srbiji, sparingovaćemo sa Francuzima i drugog februara otputovati u Dohu", zaključio je Stevanović.

Vaterpolisti Italije osvojili bronzanu medalju

Muška vaterpolo reprezentacija Italije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je večeras u Zagrebu u meču za treće mesto na kontinentalnom šampionatu pobedila selekciju Mađarsku rezultatom 12:7 (4:1, 4:2, 2:1, 2:3).

Najefikasniji u selekciji Italije bili su Oskar Gonzalo Ečenike i Andrea Fondeli, koji su postigli po tri gola. U reprezentaciji Mađarske istakao se Vince Vigvari sa tri pogotka.

Italija je trijumfom protiv Mađarske stigla do 12. medalje na kontinentalnim šampionatima, a osvojila je sedmo bronzano odličje.

Vaterpolisti Grčke osvojili peto mesto

Vaterpolisti Grčke osvojili su peto mesto na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras u Zagrebu pobedili selekciju Crne Gore rezultatom 15:10 (6:2, 2:3, 1:2, 6:3).

Najefikasniji u selekciji Grčke bio je Konstantinos Genidunias sa četiri gola. U reprezentaciji Crne Gore po dva gola postigli su Kanstancin Averka, Marko Mršić i Aleksa Ukropina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS