Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije preko Japana do prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije preko Japana do prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu

srbija protiv japana, vaterpolo

Vaterpolisti Srbije uspešno su startovali na Svetskom prvenstvu u Dohi, pošto su danas pobedili Japan rezultatom 17:10 (4:3, 4:4, 5:1, 4:2) u meču prvog kola grupe C.

U drugom meču prvog kola grupe C od 15.30 sati sastaće se Crna Gora i SAD.

Sledi dan pauze za srpske vaterpoliste, a potom i utakmica protiv Crne Gore. Cilj Srbije na ovogodišnjem šampionatu sveta je plasman na Olimpijske igre. Prva prepreka na tom putu uspešno je realizovana uz neznatne oscilacije u igri.

Japan je otvorio duel veoma efikasno, nametnou visok ritam igre i poveo rezultat 3:1, međutim pozicioni i smireni napadi Srbije rezultovali su izjednačenjem, a potom i preokretom u finišu prve četvrtine 4:3.

Nastavak utakmica bio je ujednačen, Japan je na svaki primljeni gol reagovao postignutim i održavao gol zaostatka. Treća deonica utakmice bila je ključna za prevagu na strani Srbije.

"Delfini" su bili precizni u napadu i veoma smireni u defanzivi, premda bilo je nekolicina promašenih ofanzivnih akcija.

Poslednja četvrtina rutinski je završena, Srbija je čekala kraj meča, a Japan je bio izvan ritma koji izgubio na sredini treće deonice.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Nikola Jakšić sa pet pogodaka.

Đorđe Vučinić: Idemo korak po korak, biće teško protiv Crne Gore

Vaterpolista Srbije Đorđe Vučinić izjavio je danas u Dohi da je na duelu sa Japanom presudilo iskustvo i individualni kvalitet njegovog tima i dodao da očekuje težak meč protiv Crne Gore.

Vaterpolisti Srbije su ranije danas savladali selekciju Japana rezultatom 17:10 u meču prvog kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Utakmica je bila fizički i psihički vrlo iscrpljujuća. Protiv Japana ne smeš da se opustiš. Bili su u vođstvu jedan period, ali su posle presudili naše iskustvo i individualni kvalitet", rekao je Vučinić, prenosi zvanični sajt VSS.

"Bitnu pobedu zaboravljamo, jer stižu teži mečevi. Idemo korak po korak, sada su nam samo Crnogorci u glavi. Znamo da će da bude teško", dodao je Vučinić.

Srpski vaterpolista Petar Jakšić je izjavio da Japanci imaju "čudan stil igre".

"Dve četvrtine je bilo malo teže, posle kada smo probili sve je došlo na svoje. Spremali smo se za Crnu Goru i SAD, ako ispoštujemo dogovor sve će da bude dobro", rekao je Jakšić.

Grupa C:

Srbija 3

Crna Gora

Japan

SAD



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS