Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije sutra startuju na EP; Mandić: Puni smo samopouzdanja - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije sutra startuju na EP; Mandić: Puni smo samopouzdanja

vaterpolo, evropsko prvenstvo

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije sutra igra prvi meč na Evropskom prvenstvu u Zagrebu protiv selekcije Izraela.

Kontinentalni šampionat u Hrvatskoj startuje večeras utakmicama prvog kola u grupama A i B. Evropsko prvenstvo trebalo je da bude odigrano u Izraelu. Međutim, zbog rata u Izraelu, Evropska plivačka i vaterpolo federacija (LEN) je odlučila da EP bude odigrano u Zagrebu i Dubrovniku.

U grupi A Prve divizije nalaze se Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska. Mečevi ove grupe biće odigrani u Dubrovniku. Utakmice grupe B Prve divizije biće odigrane u Zagrebu, a u ovoj grupi su Gruzija, Italija, Mađarska i Grčka.

Srbija se nalazi u grupi C Druge divizije sa selekcijama Izraela, Nemačke i Malte. Srbija će prvi meč odigrati sutra od 17 sati u Zagrebu protiv Izraela. "Delfini" će u drugom kolu, sedmog januara igrati sa Nemačkom od 19 časova, a Srbija će se u poslednjem kolu, devetog januara, od 19 sati sastati sa Maltom.

U grupi D Druge divizije nalaze se Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija, a svi mečevi ove grupe biće odigrani u Dubrovniku.

Direktan plasman u četvrtfinale EP izboriće po dve najbolje plasirane reprezentacije iz grupa A i B. Trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa A i B igraće u osmini finala sa dve prvoplasirane reprezentacije iz grupa C i D.

Vaterpolisti Srbije će, ako osvoje prvo mesto u grupi, u osmini finala EP igrati sa poslednjeplasiranom ekipom iz grupe u kojoj se nalaze Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

Srbiju će na EP predstavljati: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Srbija je na prethodnom EP, koje je održano 2022. godine u Splitu, osvojila deveto mesto. Titulu brani selekcija Hrvatske, koja je 2022. u finalu EP savladala Mađarsku rezultatom 10:9.

Vaterpolisti Crne Gore posle penala pobedili Francusku na startu EP

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su večeras u Dubrovniku posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Francuske ukupnim rezultatom 20:19 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 10:10. Utakmica je rešena u desetoj penal seriji, pošto Francuz Igo Kruzija nije iskoristio peterac, dok je za Crnu Goru siguran bio Aleksa Ukropina.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore u regularnom delu bio je Dušan Matković sa tri gola. U reprezentaciji Francuske najbolji je bio Tomas Verno sa četiri pogotka.

U drugom meču prvog kola grupe A, večeras će igrati Španija i Hrvatska.

Selekcija Italije je u prvom kolu grupe B u Zagrebu savladala Gruziju rezultatom 22:5. Najefikasniji u selekciji Italije bio je Andrea Fondeli, koji je postigao pet golova. Najbolji u selekciji Gruzije sa dva gola bio je Stefan Pješivac.

U drugom meču prvog kola grupe B, večeras će se sastati Mađarska i Grčka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS