Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksandar Linta preuzeo FK Železničar - | K-013 Portal

Aleksandar Linta preuzeo FK Železničar

zeleznicar, pancevo, fk zeleznicar, aleksandar linta, trener

Železničar je dobio novi stručni štab. Posle jedne pobede i tri poraza na startu superligaške sezone, uprava kluba odlučila je da se zahvali na saradnji sad već bivšem treneru Predragu Roganu, dok je za njegovog naslednika imenovan Aleksandar Linta.

Novi šef struke dolazi u delikatnom trenutku s obzirom da ekipu Železničara očekuje teško gostovanje u Novom Pazaru u nedelju 27. avgusta. Pokušaće Aleksandar Linta da "razmrda" ekipu pred petu utakmicu u debi sezoni u elitnom rangu takmičenja Pančevaca, a sudeći po bogatoj trenerskoj karijeri nema sumnje da će u tome uspeti.

Pre dolaska u Pančevo, novi trener Železničara je radio u: Irtišu, Radničkom iz Kragujevca, Voždovcu, Radniku, Mladost GAT-u i omladinskoj selekciji Srbije, dok je kao pomoćnik bio u Olimpiji iz Ljubljane i Vojvodini.

- Doveli smo novog trenera Aleksandra Lintu. Nema potrebe da ga posebno predstavljam, jer se radi o stručnjaku sa velikim iskustvom. U više navrata smo želeli da dovedemo ovog trenera, čak smo i vodili razgovore, ali nam se tada planovi nisu poklapali. Sada smo na obostrano zadovoljstvo ozvaničili saradnju. Novom stručnom štabu poželeo bih sreću i da dobro krenu protiv Novog Pazara - rekao je Ivan Adžić, direktor Železničara.

Bez obzira što ima samo malo vremena da se upozna u potpunosti sa igračkim kadrom i potencijalom, novi šef stručnog štaba Aleksandar Linta, siguran je da može već u Novom Pazaru da vrati ekipu na stazu uspeha.

- Hvala upravi Železničara na ukazanom poverenju. Potvrdio bih reči direktora Adžića da smo i ranije želeli da sarađujemo. Uslovi koje sam zatekao sada, mada je isto bilo i ranije su presudili da Železničar bude moja prva opcija - objasnio je Aleksandar Linta, zbog čega je odlučio da preuzme Pančevce.
Infrastruktura je oduševila novog trenera Železničara, što je on i apostrofirao po dolasku u klub.

-Prvi utisci su samo pozitivni, od uslova, do pratećih objekata, svlačionica, igračkog kadra. To je sve na visokom nivou.

Bez obzira što je malo vremena za uigravanje do utakmice sa Novim Pazarom, novi šef struke ističe da u smislu adaptacije neće biti problema.

-Sve igrače sam upoznao, neke sam i ranije trenirao. Ovaj kadar može da obezbedi opstanak u Superligi, ako je to primarni cilj. Uverio sam se u prethodnih nekoliko dana da su momci vredni, što sam i znao. Atmosfera je dobra, vidi se da su igrači željni igre, fudbala. U tom segmentu je negde i kako sam očekivao. Moram da napomenem da je ekipa dobro fizički pripremljena, što je zasluga prethodnog stručnog štaba.

Osvrnuo se potom Linta i konkretno na utakmicu sa Novim Pazarom:

- Jedan veliki izazov je pred nama. Ne treba ih se plašiti, već im ići u susret. Uvek sam generalno u životu i fudbalu optimista. Novi Pazar respektujemo, ali ne znamo nešto mnogo o njim, jer su i oni sad promenili stručni štab, pa samim tim će i menjati neke zahteve u igri. Respektujemo svakog rivala, ali moramo da vodimo računa i o nama. U Novom Pazaru ćemo izaći sa energijom da napravimo dobar rezultat.

U narednom periodu Aleksandru Linti u radu će pomagati: Branislav Bajić, Nikola Filipović i Slavko Petrović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS