Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Atletiko bolji od Fejenorda, preokret Šahtjora u Belgiji - | K-013 Portal

Atletiko bolji od Fejenorda, preokret Šahtjora u Belgiji

atletiko, fejenord, sahtjor, fudbal, liga sampiona

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Fejenord sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona.

Atletiko je upisao prvu pobedu i trenutno je prvi na tabeli sa četiri boda, dok je Fejenord drugi sa bodom manje.

U drugom meču ove grupe, večeras će se sastati Seltik i Lacio.

Utakmica u Madridu nije dobro počela po Atletiko, pošto je Fejenord poveo u sedmom minutu autogolom Marija Ermosa. Golman domaćih Jan Oblak je najpre odbranio udarac Ajasea Uede, ali se lopta odbila od Ermosa i završila iza leđa slovenačkog golmana.

Atletiko je brzo uzvratio i izjednačio je pogotkom Alvara Morate u 12. minutu. Gol je prvo poništen zbog ofsajda, ali je sudija posle konsultacija sa VAR-om promenio odluku i pokazao na centar.

Fejenord je u 34. minutu ponovo poveo – prvi udarac Davida Hancka posle slobodnog udarca Oblak je obranio, ali je štoper holandskog tima iz odbitka ubacio loptu u mrežu.

Ekipe su na poluvreme, ipak, otišle izjednačene pošto se Antoan Grizman, posle velike gužve, sjajno snašao i „makazicama“ pogodio za 2:2 u četvrtom minutu nadoknade.

Posle dva minuta igre u nastavku, Atletiko je stigao do vođstva. Molina je ubacio loptu u kazneni prostor, a Morata je samo samo ispružio nogu i sa peterca je poslao u mrežu za konačnih 3:2.

Fudbaleri Atletiko Madrida će u narednom kolu Lige šampiona gostovati Seltiku, dok će Fejenord dočekati Lacio.

Uzbudljivo je bilo i na prvom meču Grupe H između Antverpena i Šahtjora, pošto je tim iz Donjecka kao gost slavio sa 3:2 posle velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Antverpen je poveo posle samo tri minuta igre, a strelac je bio Arbnor Muja. Artur Vermeren je poslao loptu do Muje sa ivice kaznenog prostora, nakon čega je albanski fudbaler prevario jednog igrača Šahtjora i pogodio za 1:0.

Prednost belgijskog tima duplirao je Mišel-Anže Balikviša udarcem sa ivice šesnaesterca u 33. minutu, a ponovo je asistent bio Vermeren.

Šahtjor je u nastavku stigao do preokreta. Najpre je 48. minutu prednost Antverpena smanjio Danil Sikan, potom je u 71. minutu Jaroslav Rakitski pogodio iz slobodnog udarca, da bi preokret kompletirao Sikan pet minuta kasnije.

Domaći tim je u samom finišu meča imao veliku šansu da stigne do boda, ali Tobi Aldervejreld u sedmom minutu nadoknade nije iskoristio penal.

Ukrajinski tim je upisao prvu pobedu i treći je na tabeli Grupe H sa tri boda, dok je Antverpen bez bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS