Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine - | K-013 Portal

Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine

engleska, evropsko prvenstvo, kvalifikacije, fudbal

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto je u Londonu pobedila aktuelnog evropskog prvaka Italiju sa 3:1, u utakmici Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Italija je povela na Vembliju golom Đanluke Skamake u 15. minutu, a izjednačio je Hari Kejn iz jedanaesterca u 32. minutu.

Engleska je povela golom koji je Markus Rašford postigao u 57. minutu, posle dobre asistencije Džuda Belingema, a pobedu je obezbedio Kejn, svojim drugim golom na utakmici u 77. minutu.

Engleskoj je za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine bio potreban bod, a ekipa Gareta Sautgejta je prva na tabeli sa 16 bodova, dok Italija na trećem mestu ima 10. Obe ekipe odigrale su po šest utakmica.

Drugoplasirana je Ukrajina sa 13 bodova iz sedam utakmica. Ukrajina je večeras na gostovanju pobedila Maltu sa 3:1. Malta je bez bodova na poslednjem mestu posle sedam mečeva, a pretposlednja je Severna Makedonija sa sedam bodova iz šest utakmica.

U Grupi G Mađarska je pobedom večeras mogla da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali je u Kaunasu odigrala nerešeno 2:2 protiv Litvanije.

Litvanija je povela golovima Fedora Černiča u 20. i Pijusa Širvusa u 36. Mađarska je osvojila bod posle golova Dominika Soboslaja u 67. minutu iz jedanaesterca i Barne Varge u 82. minutu.

U drugoj utakmici u tog grupi Srbija je u Beogradu pobedila Crnu Goru sa 3:1.

Mađarska i Srbija imaju po 13 bodova, a mađarski tim odigrao je šest mečeva, jedan manje od srpskog tima. Crna Gora ima osam bodova iz šest utakmica, Litvanija šest bodova iz sedam utakmica, a poslednja je Bugarska sa dva boda iz šest utakmica.

U Grupi H Slovenija je u Belfastu pobedila Severnu Irsku sa 1:0, a jedini gol postigao je Adam Čerin u petom minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Danska je na gostujućem terenu pobedila San Marino sa 2:1.

Slovenija i Danska imaju po 19 bodova na čelu tabele, Kazahstan ima 15, Finska 12, Severna Irska šest, dok je San Marino bez bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS