Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FK Železničar imenovao trenera BEZ licence - | K-013 Portal

FK Železničar imenovao trenera BEZ licence

fk zeleznicar, trener bez licence, pancevo

Pančevački Železničar dobio je u utorak šefa stručnog štaba. Poverenje je dobio Nenad Mijailović. Na prvi pogled, logična odluka – mladi trener u naletu, do skoro angažovan u „bratskom“ Vršcu, dobio je unapređenje selidbom u Pančevo.

Imaće priliku da nadograđuje karijeru, istovremeno i kao treći trener u sezoni izbavi Železničar iz gliba krize, piše Sport klub.

Ali…

Sve bi bilo potaman da Mijailović ima PRO licencu, osnovnu kvalifikaciju za vođenje ekipe u superligaškom društvu. Praktično, Železničar i dalje nema šefa struke, iako je mladi trener već promovisan kao budući vođa popularne „dizelke“.

Polaznik poslednje generacije trenera za PRO nacionalnu licencu, Mijailović je imao pravo da uz specijalnu dozvoli radi u prvoligaškim klubovima. Do skoro je isti propis važio i za superligaško društvo, međutim, od ovog leta nema popusta – jedino treneri sa PRO UEFA zvanjem mogu na klupu. Uz posebnu dozvolu i upisani na poslednju generaciju, septembra 2023, iako bez diplome, imaju pravo da rade u Super ligi.

Nenada Mijailovića nema ni u jednoj od navedenih kategorija. Zato je ka Pančevu u sredu otpremljena poruka da će superligaški debitant morati da imenuje šefa stručnog štaba sa UEFA PRO licencom. Neće biti popusta, ni dozvole za rad u utorak promovisanom treneru.

Ljudima iz Železničara ostala je i mogućnost reakcije „mimo radara“ propisa – imenovanje popularne „pokrivalice“. U tom slučaju, mogao bi da usledi i odgovor trenerske organizacije.

Sličan patent prošle sezone sledio je Voždovac. Nominalni šef struke bio je Nikola Puača, poslovi najodgovornijeg, šefa, bili su povereni Marku Saviću.

Čukarički od avgusta vodi Igor Matić, polaznik septembarske generacije trenera za zvanje PRO UEFA. Istovetan je i status Nebojše Jandrića, šefa stručnog štaba IMT-a. Ostali šefovi superligaških ekipa imaju potrebne kvalifikacije za rad u najvišem rangu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS