Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Srbije pobedili Crnu Goru, Mitrović dvostruki strelac - | K-013 Portal

Fudbaleri Srbije pobedili Crnu Goru, Mitrović dvostruki strelac

fudbal, srbija, srbija crna gora, evropsko prvenstvo, kvalifikacije

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u Beogradu selekciju Crne Gore sa 3:1, u meču Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović u devetom i 73. i Dušan Tadić u 77. mintut.

Gol za Crnu Goru postigao je Stevan Jovetić u 36. minutu.

Srbija je druga u grupi sa 13 bodova, pet više i utakmicom više od trećeplasirane Crne Gore.

U poslednjem kolu, Srbija će dočekati Bugarsku, i u slučaju pobede ili nerešenog rezultata plasiraće se na Evropsko prvenstvo bez obzira na ostale rezultate.

Crna Gora će u poslednje dva kola dočekati Litvaniju i gostovati Mađarskoj.

Kapiten Srbije Dušan Tadić je pre početka meča dobio priznanje od Uefa, povodom 100 nastupa za nacionalnu selekciju.

Srbija je povela golom Aleksandra Mitrovića u devetom minutu. On je primio loptu iskosa, sa desne strane, driblingom prevario Savića, ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem spoljnim delom stopala pogodio suprotni ugao gola.

U 26. minutu Srbija je mogla da duplira prednost. Živković je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali se lopta od stative odbila u gol aut.

Crna Gora je do izjednačenja stigla u 36. minutu golom Stevana Jovetića. Nakon dobro istrčanog kontra napada Jovetić je primio loptu na 15 metara od gola i snažnim udarcem savladao Vanju Milenković-Savića.

U 60. minutu udarac sa 25 metara je oprobao Camaj, ali je golman Srbije dobro intervenisao.

Četiri minuta kasnije, priliku je imala Srbija, glavom je u padu šutirao Sergej Milinković-Savić, a golman Mijatović je nogom uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nakon centrašuta Kostića, Tadić je u 72. minutu sa sedam metara neometan glavom šutirao preko gola.

Minut kasnije svojim drugim golom na meču Mitrović je doneo novo vođstvom Srbiji. Milinković-Savić je proigrao Tadića, koji je prosledio loptu na peterac, na koju je natrčao Mitrović i neometan je sproveo u mrežu.

Odmah u narednom napadu Srbija je povećala prednost na 3:1 golom Dušana Tadića. On je sa 20 metara šutirao precizno i pogodio desni ugao gola Mijatovića.

U istoj Grupi, Litvanija i Mađarska su u Litvaniji odigrali nerešeno 2:2. Mađarska je prva u grupi sa 15 bodova, Litvanija četvrta sa šest, a Bugarska peta sa dva poena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS