Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalerke Spartaka počele pripreme za nastavak šampionata - | K-013 Portal

Fudbalerke Spartaka počele pripreme za nastavak šampionata

Spartak, fudbalerke, šampionat

Fudbalerke Spartaka, aktuelne prvakinje države, počele su ove nedelje pripreme za nastavak šampionata. Pored terena klub ima puno obaveza i van njega, jer kako ističu, rukovodstvo subotičke ekipe mora da učini sve kako sprečilo pokušaj otimanja šampionske titule, koje je po rečimo čelnih ljudi u klubu, više nego očigledno.

Fudbalerke Spartaka su ove nedelje istrčale na teren posle zimske pauze i tako započele pripreme za nastavak sezone, ali sve je to u ovome trenutku nekako u senci borbe koju rukovodstvo kluba vodi protiv određenih odluka Fudbalskog saveza Srbije. Cilj je kako ističe predsednik kluba Zoran Arsić i više nego očigledan, a to je da novi šampion bude Crvena Zvezda a ne Spartak.

"Sada nam je potpuno jasno da je između ostalog na sceni pokušaj otimanja šampionske titule, jer nam je utakmica koju smo mi pobedili u Subotici 1 prema 0, preregistrovano u 3 prema 0 za Crvenu Zvezdu, a juče smo dobili, u rekordnom roku odluku disciplinske komisije da nam je oduzet još jedan bod. Što u ovom momentu znači, ako gledamo administrativno, šampionska titula je otišla za Beograd”, objašnjava Arsić.

Svoju pravdu će klub potražiti i pred međunarodnim arbitražnim sudom u Lozani, ali to kako Arsić objašnjava iziskuje mnogo novca, zbog toga će se "golubice” ove godine pripemati u Subotici, gde će odigrati i nekoliko međunarodnih utakmica. Klub je inače u proteklom periodu doneo i nekoliko teških odluka što se tiče stručnog, ali i igračkog kadra.

"Mislim da su svi u okviru kluba svesni aktuelnog trenutka i našeg zadatka, i ja tu hoću posebno da se zahvalim svima, posebno igračima, koji su preuzeli odgovornost, koji su ovoj situaciji pokazali odvažnost, da su ostali u plavo-belom dresu, da pokušamo na neki način da uradimo svoj posao koji smo započeli”, kaže predsednik ŽFK "Spartak”.

"Drago mi je da su sve devojke tu, pogotovo domaće, da su ostale u klubu i da ćemo dati sve od sebe da odbranimo titulu. Početak je priprema, danas je prvi dan, nadam se da su devojke motivisane i spremne za naredni period”, dodaje Tijana Filipović, zamenik kapitena ŽFK "Spartak”.

Protekla sezona je inače bila veoma uspešna za ekipu Spartaka. Na međunarodnoj sceni su ostvarili istorijski uspeh plasmanom među 22 najbolje ekipe u Ligi šampiona, a na domaćoj je još jednom osvojena dupla kruna. Klub je proglašen za najbolji sportski kolektiv u Subotici, dok je Violeta Slović izabrana za najbolju fudbalerku Srbije u godini za nama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS