Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Golman Partizana Jovanović – najbolji igrač devetog kola Super lige - | K-013 Portal

Golman Partizana Jovanović – najbolji igrač devetog kola Super lige

partizan, aleksandar jovanovic, super liga srbije

Golman fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Jovanović proglašen je danas za najkorisnijeg igrača devetog kola Super lige Srbije.

„Golman Partizana na pijadestalu zbog izdanja u večitom derbiju. Da, Gajas Zahid je doneo kvalitet u ofanzivi, tačno je da je Mateus Saldanja spakovao 14 golova i prvi je strelac prvenstva, ali uticaj Aleksandra Jovanovića je toliko veliki da se još jednom letošnjem novajliji pripisuju zasluge što Partizan zimuje na čelu tabele Super lige“, navodi se na sajtu Super lige.

Utakmice devetog kola igrane su tokom prošle sedmice, umesto 27. septembra, a Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 2:1 u 171. „večitom“ derbiju, koji je odigran 20. decembra.

Kako se navodi, Jovanović je imao uspone i poneki pad tokom druge polovine kalendarske godine, ali je održao obećanje da će biti najbolji kada je to navijačima najbitnije – u derbiju.

„Tih reči se držao i izdanjem minule sedmice pozicionirao kao bitan faktor u prvom slavlju parnog valjka u borbi za bodove nad večitim rivalom posle četiri godine i tri meseca. Tri sekvence sa stadiona u Humskoj zaslužuju posebnu pažnju. Prvi je način na koji je ukrotio udarac mladog Jovana Mijatovića, drugi kad je blokirao Gelora Kangu, onda i onaj najvredniji, pošto je sprečio da lopta posle pokušaja Afrikanca iz slobodnog udarca završi u mreži. Jedino kod uklizavanja Šerifa Endijajea ništa nije mogao, ali sveukupno gledano branio je izuzetno. Bez propusta“, piše na sajtu.

Iz lige su podsetili da je Jovanović letos branio dobro u kvalifikacijama za Ligu konferencija, kao i u prvenstvu u Novom Pazaru, ali i u Kupu Srbije kada je u penal seriji pomogao Partizanu da izbaci Grafičar.

„Za Partizan je najbitnije da, posle dužeg vremena, ima golmana na koga može da se osloni, čiji je mentalitet na nivou kluba, a sposobnost prevazilaženja teških situacija za svaku pohvalu. Izdanje u derbiju je nivo više. Dovoljno za epitet čuvara Partizanovih šampionskih ambicija“, navodi se na sajtu takmičenja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS