Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grinvud odlazi iz Mančester junajteda - | K-013 Portal

Grinvud odlazi iz Mančester junajteda

mancester junajted, grinvud, fudbal

Fudbalski klub Mančester junajted saopštio je danas da će igrač Mejson Grinvud napustiti klub, posle interne istrage o optužbama za napad i pokušaj silovanja.

Klub sa Old Traforda saopštio je da je u dogovoru sa Grinvudom odlučeno da on napusti Mančester junajted.

Pre šest meseci britanski sud je odbacio krivičnu prijavu protiv 21-godišnjeg fudbalera za napad i pokušaj silovanja.

Junajted je 30. februara prošle godine suspendovao Grinvuda posle optužbi i obavljena je interna istraga u klubu.

„Svi u klubu, uključujući i Mejsona, prepoznaju poteškoće u vezi sa njegovim nastavkom karijere u Mančester junajtedu. Zbog toga je obostrano dogovoreno da bi za njega bilo najprikladnije da to uradi van Old Traforda, a mi ćemo sada zajedno raditi sa Mejsonom da se taj ishod ostvari“, navodi se u saopštenju Junajteda, preneo je Skaj.

Grinvud je prošao fudbalsku akademiju Mančester junajteda, a poslednji put za klub je igrao 22. januara 2022. godine.

Izvršni direktor Mančester junajteda Ričard Arnold naveo je u saopštenju da je vraćanje Grinvuda u prvi tim „razmatrano i planirano“.

„Reintegracija je bila jedan od ishoda koje smo razmatrali i planirali. Tokom poslednjih šest meseci razmatrano je nekoliko ishoda, a moje gledište je evoluiralo kako je naš proces napredovao. Dok je konačna odluka bila na meni, uzimao sam u obzir različite faktore i stavove sve dok nisam doneo odluku“, rekao je izvršni direktor Mančester junajteda Ričard Arnold.

Grinvud je odbacio optužbe i rekao da razume da će ga ljudi osuđivati i misliti najgore na osnovu onoga što su videli i pročitali na društvenim mrežama.

„Odgojen sam tako da znam da su nasilje i zlostavljanje pogrešni, nisam uradio stvari za koje sam optužen i u februaru sam oslobođen optužbi. Međutim, u potpunosti prihvatam greške i preuzimam svoj deo odgovornosti za situacije koje su dovele do objave na društvenim mrežama“, naveo je Grinvud u saopštenju.

On je dodao da i dalje uči, da želi da postavi dobar primer kao profesionalni fudbaler i da je koncentrisan na veliku odgovornost da bude otac i dobar partner.

„Današnja odluka je deo procesa saradnje između Mančester junajteda, moje porodice i mene. Najbolja odluka za sve je da nastavim karijeru odlaskom sa Old Traforda, gde moje prisustvo neće biti smetnja za klub. Zahvalan sam klubu na podršci otkako sam došao kao sedmogodišnjak. Uvek će u meni postojati deo Junajteda“, naveo je Grinvud.

On je zahvalio porodici i prijateljima na podršci i rekao da sada mora da opravda poverenje, da namerava da bude bolji fudbaler, ali pre svega dobar otac, bolja osoba i da svoje talente koristi na pozitivan način na terenu i van njega.

Grunvud je za prvi tim odigrao 129 utakmica i postigao 35 golova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS