Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije: Karadžić skinut sa liste posmatrača - | K-013 Portal

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije: Karadžić skinut sa liste posmatrača

fudbalski savez srbije, milan karadzic

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u sredu, izbrisao je Milana Karadžića sa jedinstvene liste posmatrača Super i Prve lige, prenosi N1.

Predsedniku sudijske organizacije, posle kraće diskusije, uskraćeno je poverenje jednoglasnom odlukom "fudbalske vlade". U prolećnom delu sezone na spisku posmatrača neće biti Ninoslava Spasića i Dušana Mrakića.

Karadžića je skupo koštala orijentacija ka struji poraženoj na skupštinskom zasedanju 29. novembra prošle godine. Brisanje sa liste prvog čoveka sudijskog esnafa i menadžera za VAR implicira i pitanje legitimiteta na pomenutim funkcijama. IO se nije bavio dodatnim stavkama smene, u svetlu nadolazećih izbora…

Istupi u javnosti koštali su skupo i Ninoslava Spasića, predsednika Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije. Surduličanin se, takođe, našao na spisku prekobrojnih, posle napada usmerenih ka vrhušci Fudbalskog saveza Srbije. Spasića bije glas da je blizak Novici Tončevu, nedavno suspendovanom funkcioneru srpske kuće fudbala.

U decembru se Dušan Mrakić svojevoljno povukao sa liste posmatrača, što je IO na sednici u Staroj Pazovi samo konstatovao.

Zbog neusaglašenih stavova ko bi mogao da popuni upražnjena mesta, odlučeno je da spisak ostane kraći za tri prezimena, bez novih rešenja.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su odluku o promeni sastava Sudijske komisije. Umesto Dejana Santrača, iz Vršca, imenovan je Beograđanin Marko Popović.

Tokom kratkotrajnog zasedanja, u nepunih 45 minuta, "fudbalska vlada", bez veće diskusije, razradila je i preostalih deset tačaka dnevnog reda. Usvojeni su Poslovnik o radu Odbora za sprovođenje izbora i pravni okvir delanja Veća za rešavanje sporova, istovremeno i verifikovan ugovor o odigravanju prijateljskih utakmica u martovskom FIFA terminu. Srbiju, podsetimo, očekuju susreti sa Mađarskom i Danskom.

Zanimljivo, Fudbalski savez Srbije u zvaničnim sredstvima komunikacije nije osetio potrebu da se oglasi, barem u tradicionalno šturom saopštenju, pose prvog zasedanja Izvršnog odbora u 2022. godini. Sednicom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika srpske kuće fudbala.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS