Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LE: Roma i Svilar odoleli Fejenordu, pobede Sportinga i Galatasaraja - | K-013 Portal

LE: Roma i Svilar odoleli Fejenordu, pobede Sportinga i Galatasaraja

liga evrope

Odigrane su prve četiri utakmice plej-ofa nokaut faze Lige Evrope. Pobedu su pred revanš mečeve ostvarili samo fudbaleri lisabonskog Sportinga i Galatasaraja. U duelima između Fejenorda i Rome, odnosno Šahtjora i Olimpika iz Marseja nije bilo pobednika.

Pljuštali su golovi u prvim utakmicama plej-ofa za Ligu Evrope. Bilo ih je čak 15. Skoro četiri po meču…

Jedan od derbija kola igran je na čuvenom Tiganju u Roterdamu, stadionu De Kujp, gde su rivali bili stari znanci, fudbaleri domaćeg Fejenorda i Rome. Dva kluba sastaju se tri godine zaredom. Italijanu si bili uspešniji prethodna dva puta kada ih je predvodio Žoze Murinjo, najpre u finalu Lige konferencije (1:0), zatim i u četvrtfnalu Lige Evrope prošle sezone (1:0 – 1:4 pp).

Ovog puta je bilo nerešeno. Poveo je Fejenord golom Brazilca Igora Paikšaa, da bi u drugom poluvremenu izjednačio Romelu Lukaku. Gol rimske Vučice čuvao je srpski golman Mile Svilar.

Mnogo uzbuđenja bilo je i u Istanbulu gde je praška Sparta dva puta stizala vođstvo Galatasaraja, ali je na kraju ipak izgubila, A moglo je da bude potpuno drugačije.

Gol za pobedu turskog tima od 3:2 postigao je Argentinac Mauro Ikardi u 91. minutu. Samo minut ranije golman Galate Urugvajac Fernando Muslera odbranio je siguran gol u situaciji „jedan na jedan“.

Među najzapaženijim igračima u gostujućem timu bio je Veljko Birmančević (dobio žuti karton u 79. minutu).

Oba tima utakmicu su završili sa po 10 igrača. Isključeni su Danac Viktor Nelson (Galatasaraj) u 62. i Čeh Matej Rines (Sparta) u 80. minutu.

Slična drama viđena je i u duelu između Šahtjora i Olimpika iz Marseja. Francuzi su dva puta vodili, drugi put u nadoknadi vremena, ali su Ukrajinci uspeli da izbegnu poraz golom Brazilca Eguinalda u 90+3. minutu!

Poveli su gosti pogotkom Pjera-Emerika Obamejanga. Bio je to njegov jubilarni 30. gol u Ligi Evrope izjednačio se sa Ramadelom Falkao kao najbolji strelac ovog takmičlenja.

Najmanje neizvesnosti bilo u Bernu gde je Jang Bojs, rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, poražen kao domaćin od lisabonskog Sportinga. Jedini gol za švajcarski tim postigao je fudbaler srpskog porekla Filip Ugrinić.

Crveni karton u 89. minutu (dva žuta) dobio je igrač Jang Bojsa, Mohamed Kamara.

Revanš mečevi na programu su sledećeg četvrtka.

Fejenord – Roma 1:1 (1:0) /Paikšao 45+1 – Lukaku 67/

Galatasaraj – Sparta Prag 3:2 (1:0) /Demirbaj 19, Krejci autogol 61, Ikardi 90+1 – Presijado 47, Kuchta 65/

Šahtjor – Olimpik Marsej 2:2 (0:0) /Matvienko 68, Eguinaldo 90+3 – Obamejang 64, Endiaj 90/

Jang Bojs – Sporting Lisabon 1:3 (1:2) /Ugrinić 42 – Amenda autogol 31, Djokereš penal 41, Inasio 48/



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS