Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liga šampiona: Liverpul pobedio Ajaks 1:0 - | K-013 Portal

Liga šampiona: Liverpul pobedio Ajaks 1:0

liga šampiona, liverpul, ajaks

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu ekipu Ajaksa sa 1:0, u utakmici petog kola Grupe D Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala.

Liverpul, kolo pre kraja, ima 12 bodova i kao prvoplasirani ide u nokaut fazu. Ajaks ima sedam, bod manje od Atalante koja je večeras odigrala 1:1 sa Midtjilandom. Odluka o drugom putniku u osminu finala će pasti u direktom duelu Ajaksa i Atalante.

Meč na Enfildu počeo je stativom koju je već u šestom minutu pogodio Kurtis Džons, posle toga je bilo još nekoliko prilika na obe strane, ali golova do poluvremena nije bilo.

Na početku drugog poluvremana, u 57. minutu, stativu je pogodio i Ajaks, odnosno David Neres, a samo minut kasnije stigla je kazna na drugoj strani. Neko Vilijams je cetrirao, golman Ajaksa Andre Onana napravio je veliku grešku, koju je sjajno iskoristio Džons i pogodio za 1:0.

U drugom meču iste grupe, Midtjiland je poveo u 13. minutu golom Aleksandera Šolca. Došao je do lopte na ivici šesnaesterca i šutirao iz prve, bez oklevanja, i sjajno pogodio mrežu.

Italijanski tim je do izjednačenja stigao u 79. minutu pogotkom Kristijana Romera.

U poslednjem kolu sastaju se Midtjiland i Liverpul, odnosno Ajaks i Atalanta.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.