Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LK: Olimpijakos srušio Stankovićev Ferencvaroš, remi Uniona i Ajntrahta, Šturm ubedljiv - | K-013 Portal

LK: Olimpijakos srušio Stankovićev Ferencvaroš, remi Uniona i Ajntrahta, Šturm ubedljiv

liga konferencija

Union Sen Žiloa i Ajntraht Frankfurt su odigrali nerešeno (2:2) u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija. Belgijski klub je gubio posle deset minuta sa dva gola razlike, ali su uspeli da se vrate rezultatski i sačuvaju šanse za plasman u osminu finala. Molde je uspeo da savlada Legiju (3:2), Olimpijakos je savladao Ferencvaroš u poslednjim minutima meča, Šturm ubedljivo savladao Slovan 4:1.

Već je posle deset minuta nemački klub vodio 2:0. Prvo je Kaibi pogodio u trećem minutu za vođstvo. Fantastično je po levoj strani probio Nkunku i dodao u sredinu, a Alžirac se našao na pravom mestu i smestio loptu u praznu mrežu. U desetom minutu je Kalajdžić povećao rezultat posle klasičnog kontranapada.

Strelac prvog gola, Kaibi je nesebično dodao do potpuno slobodnog napadača pozajmljenog iz Vulvsa, a Kalajdžić je sigurno matirao Lindnera.

Finale ove sezone će se igrati u Atini, na stadionu „OPAP Arena“ 29. maja.

Union je počeo da napada tek posle 15 minuta i počeo da daje „znakove života“. Nilson je u 24. minutu mogao da smanji rezultat, ali je njegov udarac glavom prošao malo pored leve stative. Škiri je pogrešio u 31. minutu, prepustio je u petercu loptu Amuri koji je dodao do Rasmusena, a napadač domaćih je lako sproveo loptu u mrežu, Sen Žiloa je smanjio rezultat. Pokušao je domaćin da izjednači do poluvremena, ali je rezultat ostao aktuelan iz 31. minuta.

Ligu konferencija je prošle sezone osvojio Vest Hem pobedom protiv Fiorentine.

Silovito je domaćin nastavio i u drugom poluvremenu, a do prve ozbiljne prilike došao je Nilson u 64. minutu, šutirao je iz voleja, ali je pogodio direktno u Kevina Trapa. Ispaltio se pritisak, pošto je u 68. minutu Nilson došao do lopte ispred čuvara mreže Ajntrahta i postigne izjednačujući gol za veliko oduševljenje domaćih navijača.

Posle izjednačujućeg pogotka je Vanhute dobio crveni karton za domaćina i to je predstavljalo veliki problem. Do kraja meča je Union spustio ritam i pokušao da zadrži rezultat, što je na kraju i uspeo, pa će revanš u Frankfurtu za sedam dana odlučiti ko će u osminu finala Lige konferencija.

Molde je uspeo da savlada Legiju (3:2) i teže nego što se očekivalo posle silovitog prvog poluvremena, gde je domaćin vodio 3:0. Legija se golovima u drugom poluvremenu vratila u dvomeč i imaće priliku da u Poljskoj nadoknadi zaostatak.

Olimpijakos je savladao Ferencvaroš u poslednjim minutima meča golom El Kabija na „Jorgos Karaiskakis“ stadionu i stekao minimalnu prednost pred revanš. Šturm je odbranio domaći teren i ubedljivo savladao Slovan iz Bratislave rezultatom 4:1.

Rezultati:

Molde – Legija 3:2 (Gulbrandsen u 12. i 19, Kasa u 24 – Žosue u 64, Augustinijak u 71.)

Olimpijakos – Ferencvaroš 1:0 (El Kabi u 83.)

Rojal Union – Ajntraht Frankfurt 2:2 (Rasmusen u 31, Nilson u 68. – Kaibi u 3, Kalajdžić u 10.)

Šturm – Slovan 4:1 (Bieret u 4, Gorenc Stanković u 27, Kiteišvili u 64 (p), Kamara u 90+1 – Rodriges u 8.)

Ajaks – Bodo 21.00

Betis – Dinamo 21.00

Makabi Haifa – Gent 21.00

Servet – Ludogorec 21.00



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS