Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nedimović: Start Super lige odložen dok se ne donese konačna odluka o slučaju Kolubara - | K-013 Portal

Nedimović: Start Super lige odložen dok se ne donese konačna odluka o slučaju Kolubara

nedimovic, super liga srbije, fudbal

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović rekao je danas da je početak nove sezone Super lige Srbije pomeren za 29. jul u očekivanju odluke Suda za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju "Kolubara".

"Nama je bilo predviđeno da prvenstvo počne 21. ili 22. jula i da ne bismo došli u situaciju u zavisnosti kakva bude odluka u Lozani, da ne bi imali problema, ostavili smo sedam dana 'lufta' da može da se sve iskoriguje. Ja očekujem da će ta odluka biti doneta nekoliko dana ranije tako da ćemo imati vremena da obavimo sve aktivnosti", rekao je Nedimović za televiziju Prva.

Fudbalski klub Kolubara kažnjen je oduzimanjem devet bodova, nakon što je Evropska fudbalska unija (Uefa) podnela prijavu FSS-u zbog sumnjivih ishoda mečeva Mladost GAT- Kolubara i Kolubara - Spartak u Super ligi Srbije.

Ekipa iz Lazarevca je nakon te odluke ispala u Prvu ligu Srbije, ali je CAS privremeno stavio van snage rešenje FSS-a do okončanja postupka.

Nedimović je dodao da je FSS odluku doneo na osnovu dokaza iz Uefe.

"Organi FSS-a i prvostepeni i drugostepeni doneli su odluku na osnovu dokaza koji su priloženi iz Uefe da su utakmice nameštene", rekao je on i dodao da mu deluje da se CAS ne bavi da li je bilo nameštanja.

Nedimović je rekao da će u slučaju da Kolubara ostane u Super ligi Srbije to biti isključivo zbog greške u proceduri.

"Ako se to slučajno desi na CAS-u to će isključivo biti zbog krivice u proceduri koju su sproveli organi FSS-a, odnosno disciplinska komisija i komisija za drugostepeni postupak i još jedan jako važan organ, a to je oficir za integritet koji se u stvari bavi kriznim situacijama. Ako se slučajno desi takva situacija da bude poništena odluka FSS-a onda može biti na teret procedure a ne na teret suštine, a ja koliko znam ovde je suština najvažnija, da sprečimo nameštanje utakmica", istakao je on.

Beogradski mediji su u ponedeljak preneli vest da je Uefa izrazila sumnju u još jedan superligaški meč između Napretka i Radničkog iz Niša, a Nedimović ističe da su se prijave dešavale i prethodnih godina, ali da se sve zataškavalo.

"Stalno su bila prijave iz Uefe, ali niko se nije bavio time, to je gurano pod tepih, a sada se neko bavi svojim poslom... Moraćemo da se borimo svaki dan i svaki trenutak protiv nameštanja. Ko god to bio, Kolubara, Radnički Novi Beograd, Radnički Niš, Radnički Sremska Mitrovica, bilo ko", rekao je Nedimović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS