Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nigerija posle jedanaesteraca u finalu Afričkog kupa nacija - | K-013 Portal

Nigerija posle jedanaesteraca u finalu Afričkog kupa nacija

nigerija, africki kup nacija

Fudbalska reprezentacija Nigerije plasirala se večeras u finale Afričkog kupa nacija, pošto je u polufinalu u Buakeu posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Južnu Afriku 4:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 1:1.

Nigerija je povela u 67. minutu golom koji je postigao Vilijam Trost-Ekong iz jedanaesterca, a zatim je njegov saigrač Viktor Osimen zatresao mrežu, u 85. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije gol poništen zbog ofsajda.

Izjednačio je Teboho Mokoena u 90. minutu iz jedanaesterca i izborio produžetke.

U produžecima nije bilo golova, pa je pobednik odlučen posle jedanaesteraca.

Golove za Nigeriju postigli su Terem Mofi, Kenet Omeruo, Vilijam Trost-Ekong i pobedonosni Keleči Iheanačo, dok je u trećoj seriji Ola Aina šutirao preko gola.

Strelci u ekipi Južne Afrike bili su Mihlali Majambela i Motobi Mvala. U prvoj seriji neprecizan je bio Teboho Mokoena, a Evidnes Makgopa promašio je penal u trećoj seriji.

Južna Afrika je utakmicu završila sa desetoricom, pošto je u 116. minutu Grant Kekana dobio crveni karton. Sudija je VAR tehnologijom proveravao da li je taj start bio za penal, ali je prekršaj načinjen van šesnaesterca.

Finale je na programu u nedelju, a utakmica za treće mesto igra se u subotu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS