Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikolić: Nagrađeni smo za zalaganje i zajedništvo u ekipi - | K-013 Portal

Nikolić: Nagrađeni smo za zalaganje i zajedništvo u ekipi

nemanja nikolic, fk partizan, fudbal, super liga srbije

Fudbaler Partizana Nemanja Nikolić rekao je da je ekipa u prvenstvenoj utakmici protiv IMT-a nagrađena za zalaganje i zajedništvo, nakon što je nadoknadila dva gola zaostatka i pobedila na Voždovcu.

„Posle ovako teške utakmice i neuspeha u Evropi, naglasio bih da je zajedništvo u ekipi na maksimumu. Držimo se zajedno u svakom trenutku i za naše zalaganje smo ovaj put nagrađeni, moram da kažem zasluženo, jer smo do poslednjeg zvižduka verovali u pobedu. Mislim da smo šutnuli 25 puta na gol i stvorili mnogo šansi koje nismo iskoristili“, rekao je Nikolić za sajt kluba.

Fudbaleri Partizana su sinoć pobedili IMT na Voždovcu sa 3:2, iako su do 70. minuta gubili sa 0:2. Golove su postigli Saldanja, Bibars Natho iz jedanaesterca u prvom minutu nadoknade i Nemanja Nikolić u petom minutu nadoknade vremena.

„IMT igra odličan fudbal, čestitke njihovim igračima koji uvek biraju odlična rešenja u tranziciji, o čemu svedoči 12 datih golova u uvodnom delu sezone“, naveo je Nikolić.

Nikolić je otkrio da je uoči utakmice dobio dozvolu trenera Igora Duljaja da bude kum na venčanju druga iz detinjstva. On je dodao da je Duljaj jedan od najisreknijih ljudi koje je sreo u karijeri i da „svojim radom gine za Partizan, kao što je to nekada radio na terenu“.

„On mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi. To dovoljno govori o njemu, kakva je veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem. U šali mi je rekao da ako kumujem, onda moram i da postignem gol kada uđem u igru. Nije moglo bolje da se završi. Eto – i gol za pobedu je deo svadbenog poklona“, naveo je Nikolić.

On je dodao da je pobedonosni pogodak rezultat odlične komunikacije sa Saldanjom koji i pored toga što je gol-igrač, ima pregled igre i osećaj kada treba da uputi dodavanje.

Fudbaler Partizana Kristijan Belić rekao je da je ekipa pokazala karakter u dobroj utakmici na Voždovcu.

„Nije bila laka situacija, ali smo pokazali od čega smo, vratili se u utakmicu i verovali da možemo da stignemo rezultat. Sa druge strane, svaka čast igračima IMT-a. Pokazali su da imaju kvalitet, iako su mladi. Utakmica je bila kvalitetna sa mnogo šansi i dobro je da smo stvarali prilike. Trebalo je bolje da budemo postavljeni u odbrani dok su napadali, ali takav je fudbal – povuče svakog lopta“, naveo je.

„Ovo nam mnogo znači u nastavku sezone kako bismo u dobrom ritmu nastavili i verovali da možemo da uradimo ono što želimo“, dodao je Belić.

Jedan od strelaca Bibars Natho rekao je da ekipa nije bila pametna, nije stvarala šanse i da je naivno primala golove iz kontranapada.

„Sebe smo stavili u tešku situaciju, ali uspeli smo da se vratimo i to je jedino važno“, rekao je Natho.

U Super ligi je sada pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Partizan je treći na tabeli sa 13 bodova i utakmicom manje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS