Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Olimpik, Sporting, Sparta i Roma u osmini finala Lige Evropa - | K-013 Portal

Olimpik, Sporting, Sparta i Roma u osmini finala Lige Evropa

olimpik, sporting, sparta, roma, liga evropa

Fudbaleri Olimpika iz Marseja plasirali se u osminu finala Lige Evropa, pošto su na svom terenu u revanšu plej-ofa pobedili Šahtjor 3:1.

U prvoj utakmici bilo je nerešeno 2:2.

Ukrajinska ekipa povela je u 12. minutu golom Georgija Sudakova iz jedanaesterca, a izjednačio je Pjer Emerik Obamejang u 23. minutu, što je bio njegov 31. gol u Ligi Evropa, čime je postao najbolji strelac takmičenja.

Olimpik je poveo golom koji je Ismaila Sar postigao u 74. minutu, a konačan rezultat postavio je Džefri Kondogbija u 81. minutu.

Sporting se plasirao u osminu finala pošto je na svom terenu u Lisabonu odigrao nerešeno 1:1 protiv Jang Bojsa. U prvoj utakmici portugalska ekipa pobedila je 4:2.

Sporting je poveo golom Viktora Đokereša u 13. minutu, a on je u 57. minutu propustio priliku da udvostruči prednost jer je promašio jedanaesterac. Konačan rezultat postavio je Silver Ganvula u 84. minutu iz jedanaesterca.

Fudbaleri Sparte plasirali su se u osminu finala pošto su na svom terenu u Pragu pobedili Galatasaraj 4:1. U prvom meču u Istanbulu domaći su pobedili 3:2.

Sparta je povela golom Anhela Presjada u osmom minutu, a izjednačio je Abdulkerim Bardakči u 16. Domaći su poveli pogotkom Indrita Tučija u 74, treći gol postigao je Lukas Haraslin u 80. a konačan rezultat postavio je Jan Kuhta u šestom minutu nadoknade vremena.

U osmini finala je i Roma, koji je u revanšu u Rimu posle penala pobedila Fejnord ukupnim rezultatom 5:3, nakon što je regularni deo utakmice završen 1:1. U prvoj utakmici u Roterdamu bilo je nerešeno 1:1.

Poveo je Fejnord golom Santjaga Himeneza u petom minutu, da bi izjednačenje Romi doneo Lorenco Pelegrini pogotkom u 15. minutu.

Junak Rome u penal seriji bio je srpski golman Mile Svilar, koji je u drugoj i trećoj seriji odbranio udarce Hancka i Džahanbakša.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS