Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Akademija fudbala i važnih životnih detalja - | K-013 Portal

PANČEVO: Akademija fudbala i važnih životnih detalja

 Akademija fudbala Pančevo

Lepo u sportu: Dušan Đokić, jedan od retkih sportista, koji je sa beogradskom FK Crvenom zvezdom, uspeo da osvoji dvostruku duplu krunu, kao igrač, sada uspešan trener, otvara novo poglavlje u svojoj karijeri.

Đokić je imao plodnu karijeru, ali, detalj da je sa Zvezdom, dvostruki osvajač duple krune, referenca je koja krasi samo najbolje, koji su ikada oblačili dres kluba koji je proneo slavu širom Starom kontineta i mnogo dalje. Kasnije, igrajući u inostranstvu, u belgijskom Klub Brižu i mnogim drugim poznatim ekipama, ostavio je i te kako trag.



Ko poznaje sportistu rođenog u Prokuplju, ali, odavno Pančevca, kako se to kaže,dobro uočava da je reč o čoveku koji ne kvari, već popravlja odnose sa ljudima. To se najbolje osetilo kad je počeo da jede i trenerski hleb. Nema tog fudbalera kojem on nije poručio: „Sine, fudbal nije samo igra, već donošenje pravih odluka“. Zato, svako, ko ga je upoznao i imao sreće da radi s njim, dobro zna, pred sobom ima osobu izuzetne harizme, onog ko veruje u ono što priča i dovitljivog čoveka, koji fudbal ne precenjuje, nego voli. Da se razumemo, veličina Dušana Đokića, nekada vrhunskog fudbalera, a sada trenera, posebno što želi da se posveti i najmlađem naraštaju, ogleda se u činjenici, on svima koji sarađuju s njim-poručuje: „Hajde da uživamo, rezultat onda sigurno dolazi“.

MAJSTOR DONOŠENJA PRAVIH ODLUKA

I, eto, dogodilo se ono što su mnogi očekivali. Konačno, u gradu sporta, gde se o fudbalu pričaju najlepše priče, počinje sa radom akademija koja nosi ime Dušana Đokića. Žudnja za nečim dobrim, konačno, može da vam se ostvari.

Đokić ima vrlina na pretek, ali kad čovek zna i može, onda je reč o zrelosti punog zmaha. Zato nas nije iznenadilo što se njegovom timu u ovom poduhvatu priključio mladi Jasmin Ugljić, kao i Slaven Juriša koji će naglasiti svojim entuzijazmom i umećem, koliko ova akademija ima smisla za svakog ko voli fudbal i želi, u budućnosti, da se bavi njime. Njima Đokić, punog srca, pruža šansu da dokažu kvalitet.



Jasmin Ugljić je već svoju znatiželju, znanje, i naglasak za lepo, ostvario, radeći sa decom u jednom drugom klubu, gde je ostavio poseban trag. On ima svoju misiju, drži se nje, a izreka: „Majka te rodi, a trener vodi“, baš se, kao senka, poklapa sa darovitim trenerom, koji će u akademiji „Dušan Đokić“ imati zadatak da deci razotkrije fudbal kao večnu misteriju i igru nad igrama. Naravno, tu je i Slaven Juriša, još aktivni igrač omoljičke Mladosti i Đokićev verni saradnik.

Fudbal je kao i mnogo toga u životu, čežnja za ljubavlju, a kad svoje dete usmerite na prave ljude, vrlo brzo stiže i rezultat. Ne u postignutim golovima i osvojenim turnirima. Rano je za to, kad vaš mezimac ima pet ili dest godina. Dušan Đokić, sa svojim prijateljima, želi, kroz rad u svojoj akademiji, nešto drugo da poruči, pre svega roditeljima koji ne znaju kako da kultivišu energiju svoje dece, a koja vole fudbal:“Pustite ih da se igraju, uživaju na terenu, mi smo tu da ih samo malo pridržimo“. Talenat, svakako, uvek nađe svoj put do uspeha.

Dobro je da postoji izbor, nadamo se da ćete i vi učiniti pravi korak. Ako sutra , pa i svih narednih dana, budete na terenu u Vojlovici, od 18h, gde vas čekaju Đokić, Ugljić i Juriša, saznaće i vaše dete fudbalsku istinu.

118200405 2685926981672857 2252517579850792588 n

(Slobodan Rora Damjanov, Praštanje uspeha)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.