Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobeda Partizana u 171. večitom derbiju za prvo mesto na tabeli - | K-013 Portal

Pobeda Partizana u 171. večitom derbiju za prvo mesto na tabeli

derbi, crvena zvezda, partizan, fudbal, srbija

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Crvene zvezde sa 2:1, u utakmici odloženog devetog kola Super lige Srbije.

Crno-beli su upisali 15. pobedu od početka sezone i sa 47 bodova i kao prvi na tabeli završiće jesenji deo šampionata. Zvezda je druga sa bodom manje.

Partizan je u 171. „večitom“ derbiju poveo golovima Bibrasa Natha u 41. minutu sa penala i pogotkom Mateusa Saldanje u 66. minutu, a konačan rezultat postavio je Šerif Endiaje u 71. minutu.

Posle prvih desetak minuta bez velikih uzbuđenja u Humskoj, Partizan je prvi zapretio preko Natha i Saldanje. U razmaku od nekoliko minuta, Glazer je zaustavio pokušaje Natha i Saldanje, a Izraelac je šutirao i pored gola.

Zvezda je nakon toga preuzela inicijativu. Jovan Mijatović je u 26. minutu pogodio mrežu Partizana, ali je gol poništen zbog ofsajda. U 31. minutu, posle kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Partizana, prvo je pokušao Aleksandar Katai, a potom i Piter Olajinka, ali je njegov udarac na gol-liniji zaustavio Svetozar Marković.

Pokušao je potom i Bukari, ali u tim momentima kada je Zvezda bila opasnija i napadala, Partizan je poveo.

Milan Rodić je u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija Nenad Minaković je posle poziva iz VAR sobe i gledanja snimka pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je Natho koji je u 41. minutu doneo vođstvo crno-belima.

Na početku drugog poluvremena je bilo prilika na obe strane, a u jednu od boljih je imao Zahid ali je njegov pokušaj, posle lepog proigravanja Saldanje, blokirao Dragović.

Dok je Zvezda pokušavala da stigne do izjednačenja, crno-beli su duplirali prednost u 66. minutu. Posle lošeg ispucavanja lopte Glazera, lopta je stigla do Zahida, koji je proigrao Saldanju kojem nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Odmah posle gola Partizana, Mijatović je bio u dobroj prilici na drugoj strani, ali je Jovanović dobro intervenisao.

Zvezda se u 71. minutu vratila u igru pošto je Endiaje dobro reagovao i uklizavanjem posle dodavanja Bukarija poslao loptu iza leđa Jovanovića.

Crveno-beli su do kraja meča sve karte bacili na napad – dobro je pokušao Kanga iz slobodnog udarca, potom je Mijatoviću poništen još jedan gol zbog ofsajda i na kraju je Katai u 98. minutu promašio poslednju šansu za Zvezdu.

Partizan će u prvom kolu posle zimske pauze, početkom februara, gostovati Javoru, dok će Crvena zvezda dočekati Voždovac.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS