Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobede Argentine i Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine - | K-013 Portal

Pobede Argentine i Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine

argentina, brazil, fudbal, svetsko prvenstvo

Aktuelni svetski šampion fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je noćas u La Pazu Boliviju sa 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je povela golom Enca Fernandesa u 31. minutu, a prednost je udvostručio Nikolas Taljafiko u 42. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikolas Gonzales pogotkom u 83. minutu.

Najbolji igrač prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva Lionel Mesi nije igrao za Argentinu zbog umora, utakmicu je odgledao sa klupe, ali nije bio uvršten u ekipu. On je u prethodnoj utakmici u sredu postigao pobedonosni gol protiv Ekvadora, nakon gustog rasporeda koji je imao igrajući za Inter iz Majamija.

„Leo nije bio spreman da igra. Pokušao je da se odmori, ali nije se osetio dovoljno spremno“, rekao je selektor Argentine Lionel Skaloni, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Argentina je zabeležila obe pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Drugu pobedu ostvario je i Brazil, koji je jutros u Limi pobedio Peru sa 1:0.Jedini gol postigao je Markinjos u 90. minutu.

U ostalim utakmicama Ekvador je na svom terenu pobedio Urugvaj sa 2:1, Venecuela je kao domaćin bila bolja od Paragvaja 1:0, a nerešeno 0:0 završen je duel Čilea i Kolumbije.

Brazil i Argentina su jedine ekipe u južnoameričkim kvalifikacijama sa šest bodova, Kolumbija ima četiri, a Urugvaj i Venecuela po tri boda. Paragvaj, Peru i Čile imaju po jedan bod, a Ekvador i Bolivija su bez bodova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS