Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobede PSŽ-a i Lacija u prvim mečevima osmine finala LŠ - | K-013 Portal

Pobede PSŽ-a i Lacija u prvim mečevima osmine finala LŠ

psz, lacio, liga sampiona

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na svom terenu Real Sosijedad sa 2:0, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Strelci za PSŽ bili su Kilijan Mbapre u 58. i Bredli Barkola u 71. minutu.

Prvu priliku na meču imao je Kilijan Mbape u šestom minutu, ali je njegov udarac sa 10-ak metara odbranio golman Real Sosijedada Remiro.

Sosijedad je zapretio u 22. minutu, centrirao je Kubo, a Andre Silva je glavom šutirao zamalo pored gola.

Samo tri minuta kasnije, Dembele je istrčao sam ispred golmana gostiju, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Njabolju priliku u prvom poluvremenu imao je Sosijedad u 45. minutu. Migel Merino je snažno šutirao sa 20-ak metara, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Poveo je PSŽ golom Mbapea u 58. minutu. Dembele je izveo korner sa desne strane, Markinjos je glavom prosledio loptu na drugu stativu, na kojoj se nometan našao Mbape i sa dva metra zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije Mbape je mogao da stigne do drugog pogotka, šutirao je sa 20 metara, ali je njegov udarac Remiro vrhovima prstiju odbio do prečke.

PSŽ je duplirao prednost u 71. minutu. Barkola je primio loptu iskosa na levoj strani, i posle solo prodora izbio sam ispred Remira i udarcem kroz noge golmanu postigao gol.

Do kraja meča PSŽ je imao nekoliko prilika da zabeleži i ubedljiviju pobedu, ali nije uspeo i u revanš će ući sa dva gola prednosti.

U istom terminu, Lacio je kao domaćin pobedio minhenski Bajern sa 1:0.

Strelac pobedonosnog gola bio je Ćiro Imobile iz penala u 69. minutu.

Svoju bolju igru u prvom poluvremenu Bajern nije uspeo da kruniše pogotkom, a najbolje prilike za Bavarce nisu iskoristili Hari Kejn u sedmom i Džamal Musijala u 40. minutu. U obe situacije, lopta je posle udaraca iz neposredne bilizine otišla preko gola.

Na startu drugog dela igre Lacio je imao odličnu priliku za postizanje gola, Isaksen je izašao sam ispred Nojera, ali je golman Bavaraca odbranio njegov udarac.

U 67. minutu Upemakano je oštro startovao na Isakasena u svom šesnaestercu, a sudija Leteksje je dosudio penal za Lacio i pokazao direktan crveni karton defanzivcu Bajerna. Odgovornost je preuzeo Imobile, i sigurnim udarcem doneo prednost Laciju.

Do kraja meča, Lacio je uspeo da smiri igru i u sporijem ritmu, bez ozbilnijih prilika na obe strane, stigne do pobede.

Revanš mečevi će se odigrati 5. marta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS