Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poketino očajnični želi trofej u engleskom fudbalu - | K-013 Portal

Poketino očajnični želi trofej u engleskom fudbalu

celsi, engleski fudbal

Trener Čelsija Maurisio Poketino rekao je da očajnički želi da osvoji prvi trofej u engleskom fudbalu, nakon što je napravio ekipu „gotovo od nule“ i plasirao se u finale Liga kupa.

Čelsi se sinoć plasirao u finale Liga kupa pošto je na svom terenu u revanšu polufinala pobedio Midlsbro sa 6:1. Prvu utakmicu Čelsi je izgubio na gostovanju 0:1.

„Očajnički želim da osvojim trofej ovde. Za godinu i po dana u Parizu (Pari Sen Žermen) osvojili smo tri trofeja i želimo jedan ovde. Očajnički želim pobedu, naravno“, rekao je Poketino, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsi će u finalu 25. februara na Vembliju igrati protiv pobednika dvomeča Fulama i Liverpula.

To je prvo finale kupa za Čelsi, nakon što je 2022. godine izgubio finala Liga kupa i FA kupa od Liverpula posle jedanaesteraca.

Poketino je vodeći Totenhem izgubio finale Liga kupa od Čelsija 2015. i finale Lige šampiona od Liverpula 2019. godine.

On je letos preuzeo Čelsi, a uz brojne mlade igrače imao je brojne povrede u ekipi pa je forma promenljiva u ligi. Ekipa je loše počela sezonu, ali je pobedila pet u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

„Na neki način ovo je neverovatno dostignuće. Mislim da je to bio cilj kad smo počeli, bez Lige šampiona, bez Lige Evropa, bez Lige konferencija, da napravimo tim od gotovo nule. Naravno, to je bio cilj, da budemo na Vembliju u februaru“, naveo je argentinski trener.

„Posao je obavljen, a sada treba pobediti u finalu. Sa druge strane, kao da nije važno jer Čelsi želi da osvoji Ligu šampiona i Premijer ligu. Moramo da odamo priznanje ekipi, pošto je ovo tim u kome ogroman broj igrača možda do sada nije igrao na Vembliju. To je važno za klub, važno je za nas i u ovom procesu da izgradimo tim“, dodao je Poketino.

Čelsi će u petak igrati na svom terenu protiv Aston Vile u četvrtom kolu FA kupa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS