Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poraz Srbije u Budimpešti: "Orlovi" moraju da pobede Crnu Goru - | K-013 Portal

Poraz Srbije u Budimpešti: "Orlovi" moraju da pobede Crnu Goru

fudbal, reprezentacija srbije, srbija madjarska

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske 2:1, u Budimpešti, u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Posle poraza, "orlovima" će duel sa Crnom Gorom u utorak "biti ili ne biti", kao i onaj novembarski protiv Bugarske. 

Ostaće žal za šansama Srbije, stativama (Tadić, Pavlović), poništenim golovima Aleksandra Mitrovića (dva puta za mali ofsajd).
 
Međutim, Mađarska je u više navrata pokazala da je uigraniji sastav od Srbije, u tri poteza su uspevali da izbace ceo vezni red i deo odbrane, pa su na taj način i poveli. 
 
Nego je u Beogradu mučio odbranu Srbije, a isto je činio i na "Puškaš Areni". Pretrčao je 40 metara, a zatim uposlio Vargu za 1:0. Srbija se nije mnogo poremetila zbog primljenog gola i posle kornera Andrije Živkovića stigla je do
izjednačenja. Uigranu akciju sa prve stative u gol je pretvorio Strahinja Pavlović. 

 
Navijači Srbiju još nisu uspeli da proslave, kada je Roland Salai primio loptu i sa 18 metara postigao gol. Ni taj šokantni gol nije promenio orijentaciju Srbije koja je nastavila da napada, ali su Mađari uspeli da se odbrane i na odmor odu sa prednošću. 
 
Dušan Tadič i Filip Kostić su kročili na teren od starta drugog dela, Srbija je promenila formaciju i počela ozbiljno da napada domaćina koji se opredelio da se brani i čeka kontre. Nije imao "Mitrogol" sreće u dva navrata, ubacivao je loptu u mrežu, nije bio on u ofsajd zamkama ali jesu asistenti. Prvo Sergej Milinković Savić, pa zatim Tadić. 

 
Sreća nije bila saveznik ni Srbije, ali ni Mađara. Tadić i Pavlović su pogađali stativu, a Varga prečku, dok je Bola prokockao zicer u 72. minutu da reši meč. 
 
Srbiji ostaju dva meča u Beogradu u kojima mora da pobedi Crnu Goru i Bugarsku (novembar) da bi se plasirala posle 24 godine na EURO.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS