Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Real Madrid i Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona - | K-013 Portal

Real Madrid i Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona

fudbal, liga sampiona

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču na svom terenu odigrali nerešeno sa Lajpcigom 1:1.

Real je plasman u narednu rundi ostvario zahvaljujući pobedi u prvom meču u Lajpcigu od 1:0.

Poveo je Real golom Vinisijusa u 65. minutu, a izjednačenje Lajpcigu je doneo Vili Orban pogotkom u 68. minutu.

Lajpcig je bolje ušao u meč, bio opasnija ekipa, a prvu dobru priliku propustio je Openda u 16. minutu, kada je njegov udarac levom nogom iskosa završio pored gola.

Nakon šanse koju je imao Openda, Real je uspeo da preuzme kontrolu meča, imao veći posed lopte, ali nije stvorio ozbiljniju priliku. U 35. minutu su se čuli i prvi zvižduci navijača Reala, nezadovoljnih igrom svoje ekipe.

U 43. minutu Lajpcig je imao novu šansu. Ponovo je šutirao Openda, ali je i ovog puta lopta završila za malo pored gola.

Na startu drugog dela, loše je reagovao golman Reala Lunjin, Openda je dao jači for, i ukrajinski golman je u poslednjem trenutku stigao da ispravi svoju grešku.

Prvu priliku na meču Real je imao u 63. minutu. Šutirao je Rodrigo ali je golman Lajpciga dobro intervenisao.

Dva minuta kasnije Real je stigao do pogotka. Belingem je odlično istrčao kontru, pravovremeno uposlio Vinisijusa koji je sa 10-ak metara po sredini pogodio gornji levi ugao gola.

Lajpcig je posle samo tri minuta stigao do izjednačenja. Raum je centrirao sa leve strane, a Orban glavom zatresao mrežu Madriđana.

U 74. minutu udarac sa ivice šesnaesterca je oprobao Šeško, ali je Lunjin dobro intervenisao, a dva minuta kasnije i Openda je šutirao ali je lopta otišla visoko preko gola.

Orban je u 83. minutu ponovo zapretio glavom nakon centaršuta Reuma, ali je bio neprecizan.

Do kraja meča, Real je uspeo da iskontroliše dešavanja na terenu, i sačuva gol prednosti iz prvog meča.

Plasman u četvrtfinale večeras je obezbedio i branilac titule Mančetser siti, pošto je na svom terenu pobedio Kopenhagen sa 3:1.

Siti je istim rezultatom slavio i u prvom meču u Danskoj.

Strelci za Siti  bili su Manuel Akanđi u petom, Hulijan Alvares u devetom i Erling Haland u prvom minutu nadoknade poluvremena.

Gol za Kopenhagen je postigao Mohamed Eljunusi u 29. minutu.

Siti je poveo u petom minutu, nakon što je Akanđi zatresao mrežu odličnim udarcem sa 10 metara iz prve, a nakon kornera sa desne strane koji je izveo Hulijan Alvares.

Domaćin je samo četiri minuta kasnije duplirao prednost. Alvares je šutirao, golman Grabare je ispustio loptu i ona je završila u mreži.

Danci su smanjili prednost u 29. minutu. Ori Oskarkson je petom odložio loptu za Mohameda Eljunusija koji je savladao Edersona.

U nadoknadi poluvremena, Haland je, nakon asistencije Rodrija, primio loptu, pogodio bliži ugao i ponovo doneo Sitiju dva gola prednosti.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona zakazan je za 15. mart.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS