Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubedljiv poraz Srbije od Rusije u Moskvi - | K-013 Portal

Ubedljiv poraz Srbije od Rusije u Moskvi

srbija, rusija, fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Rusije sa 0:4, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Moskvi.

Strelci za Rusiju na stadionu Dinama pred skoro 24.000 navijača bili su Anton Mirančuk u 21. minutu sa penala, Maksim Osipenko u 32, Aleksej Mirančuk u 55. i Ivan Sergejev u 91. minutu.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minutu kada je Milan Gajić oborio Danila Hluseviča u kaznenom prostoru. Posle konsultacija sa VAR-om, sudija Arda Kardešler je pokazao Gajiću crveni karton i dosudio jedanaesterac za domaću selekciju.

Penal je minut kasnije realizovao Mirančuk. Golman Srbije Đorđe Petrović je vrhovima prstiju dodirnuo loptu, ali nije uspeo da je zaustavi.

Rusija je prednost duplirala u 32. minutu pogotkom Osipenka koji je, posle slobodnog udarca, savladao Petrovića udarcem sa peterca.

Srbija je najbolje šanse imala u samom finišu prvog poluvremena – najpre je golman Rusije zaustavio pokušaj Luke Jovića, a potom je Mijat Gaćinović „makazicama“ šutirao preko gola.

Selektor Srbije Dragan Stojković je na poluvremenu napravio trostruku izmenu, ušli su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić i Srđan Mijailović, ali to nije mnogo promenilo odnos snaga na terenu.

Domaća ekipa je posle deset minuta igre u nastavku povela sa 3:0. Juri Gorškov je bio potpuno sam na levoj strani i bez ikakvih problema je ubacio loptu u kazneni prostor gde ju je dočekao Aleksej Mirančuk i preciznim udarcem sa osam-devet metara savladao Petrovića.

Rusija je dominirala do kraja meča, pogodili su domaći igrači stativu u 74. i prečku u 82. minutu, a Arsen Zaharjan je i savladao srpskog golmana u 88. minutu ali je taj gol poništen zbog ofsajda. 

Ubedljivu pobedu Rusije potvrdio je Sergejev pogotkom u 91. minutu, a posle asistencije Zaharjana.

Srbija će narednu prijateljsku utakmicu igrati 25. marta protiv Kipra u Larnaki.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS