Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uefa od naredne godine deo Zlatne lopte - | K-013 Portal

Uefa od naredne godine deo Zlatne lopte

fudbal, uefa, zlatna lopta

Najprestižniju fudbalsku nagradu, Zlatnu loptu, od sledeće godine će zajednički dodeljivati Evropska fudbalska unija (Uefa) i Grupa Amauri, koja izdaje Frans fudbal i Ekip.

Uefa i Grupa Amauri, tvorac Zlatne lopte, potpisali su danas ugovor o partnerstvu za su-organizaciju dodele ove nagrade od sledeće godine.

Dogovor o saradnji je postignut sedam godina nakon što je okončano prethodno partnerstvo između francuskih organizatora i Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Grupa Amauri će ostati većinski vlasnik Zlatne lopte i nastaviće da nadgleda glasanje, a biće dodate dve nove kategorije – za najboljeg muškog i ženskog trenera godine.

„Uefa i Grupa Amauri imaju za cilj da unaprede status i globalnu vidljivost nagrade, istovremeno podstičići osećaj zajedništva i saradnje unutar fudbalske zajednice“, saopštila je Uefa.

Ceremonija dodela ove prestižne nagrade održavala se u Parizu, ali su iz Grupe Amauri danas najavili da postoji mogućnost da se ona ubuduće organizuje i u drugim evropskim prestonicama.

„To je susret dva najbolja brenda u fudbalu. S jedne strane Zlatna lopta, a s druge Uefa koja ima najbolje takmičenje na svetu. Tako da je imalo smisla da radimo nešto zajedno. Svi igrači sanjaju da osvoje Uefa takmičenje i Zlatnu loptu“, rekao je prvi čovek Uefa Aleksander Čeferin.

Danas potpisan ugovor znači i da će Uefa ukinuti svoju nagradu za najboljeg igrača godine koja se dodeljuje u avgustu, ali će dodeliti nagrade za igrača sezone za svako od svojih klupskih takmičenja.

Poslednja Zlatna lopta dodeljena je u ponedeljak – osmi put otišla je u ruke Argentinca Lionela Mesija, dok je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati.

Časopis Frans fudbal kreirao je Zlatnu loptu, koja je prvi put dodeljena 1956. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS