Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Železničar ispustio dva gola prednosti na zatvaranju šestog kola Mozzart Bet Superlige - | K-013 Portal

Železničar ispustio dva gola prednosti na zatvaranju šestog kola Mozzart Bet Superlige

zeleznicar, cukaricki, super liga srbije, fudbal

Od najvećeg podviga u istoriji kluba do velikog razočaranja u svega nekoliko minuta. Imao je Železničar na zatvaranju 6. kola "plus dva" protiv Čukaričkog, bio blizu prvog velikog skalpa i ujedno premijernog trijumfa pred svojim navijačima, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom - 2:2 (2:0).

Na drugom bodu otkako je seo na klupu kluba sa Banovog Brda Igor Matić može da se zahvali 16-godišnjem Mihajlu Cvetkoviću. Najbolji strelac Kadetske lige Srbije za prošlu sezonu dobio je priliku u poslednjih pola sata igre da debituje za seniorski tim i desetak minuta pre kraja pogodio za izjednačenje, ispostaviće se kasnije i deveti bod beogradskog tima u prvenstvu.

Uvodnih 20 minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a poprilično monotonu prvu polovinu prvog poluvremena prekinuo je Dario Grgić. Ne pruža krilni fudbaler Železničara ni izbliza kvalitetne partije kao prošle sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi (14 golova, devet asistencija), ali ga je okršaj sa klubom u kojem je ponikao očigledno inspirisao. Krenuo je u 20. minutu u dribling sa levog boka, lako se otarasio Miladina Stevanovića, uneo loptu u sredinu i lukavo gađao dalji ugao Čukinog gola. Ipak, da ne upiše prvenac u elitnom rangu srpskog fudbala postarao se Uroš Drezgić pošto je njegov udarac glavom preusmerio malo pored stative.

Ako Grgić tada nije imao sreću da se zatrese mrežu bivšeg kluba deset minuta kasnije jeste Aleksandar Đorđević. Akcija po desnoj strani, Ivan Lakićević je ubacio loptu sa desnog boka po zemlji, Evgenij Pavlov nije uspeo da je zahvati, ali je na nju natrčala “desetka” Železničara i u trku je zakucala u mrežu. I bez ustezanja, sa puno žara, proslavio pogodak protiv tima iz kojeg je stigao u Pančevo.

Bili su gosti u šoku zbog gola primljenog iz prve organizovane akcije protivničkog tima što je ekipa Aleksandra Linte iskoristila samo pet minuta kasnije. Drezgić je sredinom prvog dela možda sprečio inicijalno vođstvo Dizelke, ali je na deset minuta pre odlaska na odmor u velikoj meri doprineo tome da domaćin duplira prednost. Poželeo je da kao poslednji fudbaler predribla Lazara Romanića ispred kaznenog prostora, no povratnik u srpski fudbaler (stigao iz Lamije letos) pročitao ga je i rutinski matirao mladog Filipa Samurovića.

Čukarički do tada – ništa. Nijedan smislen napad niti prodor po boku. Priliku je doduše imao, mada je na njoj morao da zahvali iskusnom Mladenu Živkoviću. Slabo je zahvatio loptu prilikom ispucavanja golman Železničara baš pošto je njegov tim poveo, prešla mu je preko noge i otišla pravo na glavu Luke Adžića, ovaj ju je ekspresno poslao Ibrahimi Endiaju, ali se senegalski napadač nije najbolje snašao te je jedina šansa kluba sa Banovog Brda iz prvog poluvremena otišla u nepovrat. Nisu prikazanom igrom Brđani ni zaslužili da dođu do gola.

Opet, postigli su ga već po povratku sa pauze. Šta god da im je Igor Matić rekao u svlačionici, delovalo je na njegove izabranike pa su samo tri minuta po povratku na teren prepolovili zaostatak. Rezervista Samjuel Ovusu je gurnuo loptu niz liniju za Miladina Stevanovića, koji se našao u vrlo teškoj situaciji, ali je uspeo napamet da vrati loptu na penal gde ju je grudima prihvatio Igor Miladinović i volej udarcem je zakucao u mrežu, postigavši treći gol u svim takmičenjima od starta sezone. Umesto da na krilima ekspresno postignutog gola krenu po izjednačenje, ponovo kao da su ubacili u manju brzinu i zaigrali fudbal kakav sve vreme igraju pod palicom Igora Matića. Čak je Grgić morao da ponovo vrati Železničar na "plus dva", samo da sa druge stative (Stevanović 'zaspao' kod centaršuta) nije tukao ramenom umesto glavom.

Usledila je potom još jedna ne preterano sadržajan period igre, a onda u svega minut-dva dve vrlo dobre prilike za Čukarički. Obeza rezervistu Luku Stojanovića. I oba puta se bivši fudbaler Al Hazema i Čikago Fajra obrukao. Dobio je dve povratne lopte sa bokova, onu sa levog traljavo je zahvatio, drugu sa desnog poslao visoko preko gola.

ŽELEZNIČAR – ČUKARIČKI 2:2 (2:0)

/Đorđević 30, Romanić 35 - Miladinović 48, Cvetković 82/

Stadion: SC Mladost

Sudija: Ivan Stamenković

Žuti kartoni: Subotić (Čukarički)

ŽELEZNIČAR (4-1-4-1): Živković 5,5 – Lakićević 6,5, Jovanović 6, Stanković 6 , Hajdin 6 – Kovačević 6,5 (od 73. Knežević 5,5) – Romanić 7,5 (od 90. Petrović - ), Pantelić 6,5 (od 80. Jovanović -) , Đorđević 7, Grgić 6,5 (od 80. Markišić -) – Pavlov 6

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović 5,5 – Stevanović 6, Subotić 5,5, Drezgić 5, Tošić 6 – Sisoko 5 (od 46. Ovusu 6), Docić 6 – Nikčević 5 (od 62. Stanković 5), Miladinović 7, Adžić 5,5 (od 61. Cvetković 7) – Endiaj 5,5 (od 71. Stojanović 5)

Igrač utakmice: Romanić (Železničar)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS