Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Železničar u ponedeljak dočekuje Čukarički trener Linta i kapiten Jovanović optimisti - | K-013 Portal

Železničar u ponedeljak dočekuje Čukarički trener Linta i kapiten Jovanović optimisti

fk zeleznicar, pancevo, super liga srbije, fudbal

Pred fudbalerima Železničara sledi novi superligaški izazov. U goste Pančevcima u ponedeljak 4. septembra dolazi učenik Lige konferencije, ekipa Čukaričkog. Biće ovo ujedno i najteži rival izabranicima Aleksandra Linte jer se radi o ekipi iz Top 5 Superlige Srbije.

Uprkos velikom izazovu u Železničaru su spremni da posle četiri vezana poraza, konačno prekinu negativan niz i dođu do prva tri boda na domaćem terenu.

Pokušaće fudbaleri Železničara u ponedeljak od 19.00 časova u SC "Mladost" da iskoriste umor rivala, koji je sinoć u Leskovcu igrao težak meč u plej - ofu za Ligu Evrope protiv Olimpijakosa. U svakom slučaju biće ovo meč pun izazova za oba tim, s obzirom da ni Čukarički već duže vreme ne zna za pobedu.

- Ulazimo u drugu nedelju rada od mog dolaska. Posle ovih desetak treninga, izuzetno sam zadovoljan kako su me igrači prihvatili, zatim intenzitetom i njihovim zalaganjem na treninzima. Imamo tu još dosta stvari da popravljamo, ali od tih nekih segmenata igre koje smo prošli, dosta toga izgleda korektno - istakao je Aleksandar Linta, šef stručnog štaba Dizelke.

Osvrnuo se potom novi trener Pančevaca i na njegov debi u Novom Pazaru.

- Tačno je da smo u Novom Pazaru izgubili, ali sam generalno zadovoljan kako smo izgledali. U većem delu te utakmice mi smo izgledali korektno u smislu da ono što smo radili na treninzima, to smo i sprovodili na terenu. Nismo došli do rezultata, ali verujem da ako nastavimo u tom smeru pozitivan ishod može da dođe već u narednom meču. Bez obzira na renome protivnika kao što je Čukarički.

Železničar i Čukarički igrali su u generalnoj probi pre mesec dana u Pančevu pred početak Superlige i tada je bilo 0:0.

- Pun respekt za Čukarički, njihov igrački kadar i stručni štab, ali imamo pravo da verujemo u nas. Uz dobru energiju i jak intenzitet možemo da dođemo do rezultata. Generalno sam optimista, momci su me uverili da to možemo da sprovedemo u delo sve što smo zamislili.

Iskusni kapiten Marko Jovanović ne sumnja da će njegov tim u trećem pokušaju u Pančevu konačno obradovati domaću publiku. Atraktivan protivnik sigurno će napuniti tribine SC "Mladost".

- Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, period iza nas nije bio lak. U poslednjih desetak dana od dolaska novog šefa stručnog štaba vredno smo radili. Posebno se to odnosi na ovu nedelju posle meča sa Novim Pazarom. Raduje me kako izgledamo na treninzima, a odlična je i atmosfera. Sigurna sam da ćemo u jednom trenutku i izaći iz ove situacije i konačno prekinuti niz negativnih rezultata - rekao je Marko Jovanović.

Baš kao i trener Linta i Jovanović je imao samo reči hvale za Čukarički. Ova dva kluba imaju izuzetno dobru saradnju, a sa Banovog brda u Pančevo su došli: Aleksandar Đorđević, Dario Grgić i Mateja Zuvić.

- Čukarički zaslužuje apsolutni respekt sa naše strane, to je učesnik grupne faze Lige konferencije, što dovoljno govori o njima. Imamo pravo da verujemo u nas, naš kvaliteti i rad. Nadamo se pozitivnom rezultatu.

Iskoristio je priliku Jovanović i da se obrati navijačima:

- Pozvao bih naše navijače da dođu u ponedeljak na meč sa Čukaričkim i da nam pomognu. U prošloj utakmici sa Voždovcem ih je bilo u lepom broju, a nama to zaista znači. Voleo bih da nas podrže, pa da zajedno izađemo iz serije negativnih rezultata. Samo je pitanje vremena kada ćemo izaći iz rezultatske krize. Optimista sam, zaključio je Jovanović. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS