Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žreb za LŠ: U derbiju četvrtfinala Real i Siti, Arsenal na Bajern, PSŽ sa Barsom - | K-013 Portal

Žreb za LŠ: U derbiju četvrtfinala Real i Siti, Arsenal na Bajern, PSŽ sa Barsom

liga šampiona, žreb

U derbiju četvrtfinala fudbalske Lige šampiona igraće najtrofejniji evropski klub Real i branilac titule prvaka Evrope Mančester Siti, određeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Parovi četvrtfinala su: Arsenal (Engleska) - Bajern (Nemačka) (1), Atletiko (Španija) - Borusija Dortmund (Nemačka) (2), Real (Španija) - Mančester Siti (Engleska) (3), Pari Sen Žermen (Francuska) - Barselona (Španija) (4).

Parovi polufinala: Pobednik 2 - Pobednik 4 (A), Pobednik 1 - Pobednik 3 (B).

Finale: Pobednik A - Pobednik B.

Četvrtfinalni mečevi na programu su 9. i 10, odnosno 16. i 17. aprila, dok su polufinala zakazana za 30. april i 1. maj, odnosno 7. i 8. maj. Finale je 1. juna na londonskom Vembliju. Titulu brani Mančester Siti koji je lane u finalu u Istanbulu savladao Inter rezultatom 1:0.

Ova sezona Lige šampiona je poslednja koja se igra po sistemu koji je ustanovljen pre više od 20 godina. Od sledeće sezone u grupnoj fazi će igrati 36 umesto 32 kluba u grupnoj fazi, a nokaut faza počinje plej-ofom za plasman u osminu finala u kom će igrati klubovi plasirani od 9. do 24. mesta u grupnoj fazi, dok će osam prvoplasiranih direktno u osminu finala.

Anćeloti: Siti je favorit protiv nas

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je danas na konferenciji za medije, da je ekipa Mančester sitija favorit protiv njegovog tima u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Bolji smo nego ikada. Dobro stojimo u La Ligi, prošli smo u četvrtfinale Lige šampiona. Kurtoa i Militao su se vratili. Optimističan sam. Počeli su da treniraju sa timom ove nedelje, iskoristićemo ovu reprezentativnu pauzu kako bismo odigrali prijateljske utakmice sa mladim timom i vratili ih u ritam. Siti svi vide kao favorita, osvojili su ovo takmičenje prošle sezone. Ali i mi imamo samopouzdanja da napravimo dobar rezultat. To što je revanš u Mančesteru nam ne smeta. Četvrtfinale Lige šampiona kroz istoriju se pokazuje kao vrlo komplikovano za sve ekipe", istakao je Anćeloti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS