Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda hrabra, ali ponovo bez sreće, crveno-beli se porazom od Sitija oprostili od LŠ - | K-013 Portal

Zvezda hrabra, ali ponovo bez sreće, crveno-beli se porazom od Sitija oprostili od LŠ

zvezda, mančester siti, liga šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras u Beogradu od ekipe Mančester Sitija rezultatom 3:2 (1:0) u meču poslednjeg, šestog kola grupe G Lige šampiona.    

Golove za Crvenu zvezdu postigli su In Beom Hvang u 76. i Aleksandar Katai u 91. minutu. Kod gostiju, u listu strelaca upisali su se Mika Hamilton u 19, Oskar Bob u 62. i Kalvin Filips u 85. minutu iz penala.

U drugom meču šestog kola grupe G LŠ, fudbaleri Lajpciga su na svom terenu savladali Jang Bojs 2:1.

Mančester Siti je grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona završio na prvom mestu na tabeli sa 18 bodova, dok je Lajpcig drugi sa 12. Ova dva kluba igraće u osmini finala Lige šampiona.

Jang Bojs je treći na tabeli sa četiri boda, a švajcarski klub nastaviće takmičenje u nokaut fazi Lige Evrope. Crvena zvezda je poslednja sa jednim bodom.

Utakmici na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu prisustvovalo je nešto manje od 50.000 navijača.

Crvena zvezda je bez respekta ušla u meč sa Mančester Sitijem, ali su gosti došli do vođstva u 19. minutu. Hamilton je primio loptu na desnoj strani, a onda je poslao loptu pod prečku Omrija Glazera.

Crvena zvezda je nastavku pokušala da stigne do izjednačenja, a Nedeljković je u 27. minutu šutirao preko prečke gola gostiju. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata iako su oba tima propustila po nekoliko polušansi.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imali su gosti u 48. minutu, a udarac Hamiltona je završio pored stative gola Crvene zvezde. Domaći fudbaleri su najveću šansu za izjednačenje propustili u 51. minutu. Šerif Ndiaje je volej udarcem pokušao da savlada Ortegu, koji je intervenisao jednom rukom, a u nastavku akcije golman Mančester Sitija zaustavio je i pokušaj Gelora Kange sa distance.

Šampion Evrope je u 62. minutu poveo 2:0. Oskar Bob je ušao u šesnaesterac, a onda je udarcem u dalji ugao savladao Glazera.

Crvena zvezda je najveću šansu imala u 70. minutu kada je Jovan Mijatović pogodio stativu protivničkog gola. In Beom Hvang je u 76. minutu smanjio na 2:1.

Mančester siti je dobio penal u 83. minutu, pošto je Điga faulirao Hamiltona. Kalvin Filips je dva minuta kasnije bio precizan sa 11 metara.

Šampion Srbije je zaigrao angažovanije u nastavku utakmice, a Aleksandar Katai je u 91. minutu smanjio na 3:2. "Crveno-beli" su pokušali da stignu do izjednačenja, ali je Siti na kraju slavio rezultatom 3:2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS