Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda protiv Zenita u Beogradu, prijateljski meč u senci terorističkog napada u Moskvi - | K-013 Portal

Zvezda protiv Zenita u Beogradu, prijateljski meč u senci terorističkog napada u Moskvi

zenit,crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Zenit na svom terenu i odigrati prijateljski susret. Utakmica će početi u 19.00, na stadionu "Rajko Mitić".

Šampionski timovi nacionalnih liga Srbije i Rusije, Zvezda i Zenit sastaće se u prijateljskom duelu u Beogradu. Meč će biti odigran dan nakon terorističkog napada u tržnom centru "Krokus siti" u Moskvi gde je više od 60 ljudi preminulo, a više od 140 ranjenih.

Crvena zvezda i Zenit su se prvi put sastali 16. septembra 2004. godine u okviru prvog kola Kupa Uefa. Rezultat u Rusiji bio je 4:0, a revanš u Beogradu završen je pobedom gostiju 2:1. Jedini gol za Zvezdu postigao je Marko Pantelić.

Zvezda i Zenit su se sastali još pet puta, a crveno-beli su dva puta bili bolji od rivala iz Sankt Peterburga 2019. i 2023. godine na "Pari kupu" pred početak aktuelne sezone.

Prijateljska utakmica počeće minutom ćutanja za stradale u Moskvi

Prijateljska utakmica Crvena zvezda - Zenit koja se igra večeras od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" počeće minutom ćutanja u znak odavanja počasti nastradalima u terorističkom napadu koji se desio u petak uveče u okolini Moskve.

"FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodicama stradalih u velikoj tragediji koja se dogodila u Moskvi. Naše misli su uz sve povređene i molimo se za njihov oporavak. Današnji meč sa Zenitom (19.00) će početi minutom ćutanja za sve stradale u Moskvi", stoji u današnjoj klupskoj objavi.

Lideri Superlige i Premijer lige

Crvena zvezda je lider Superlige Srbije sa 65 bodova. Na 26 odigranih utakmica ostvarili su 21 pobedu, dva puta su odigrali nerešeno i tri puta upisali poraz. Crveno-beli su najefikasniji tim srpskog šampionata sa gol ralikom 67:22. Izabranici Vladana Milojevića se nalaze u odličnog formi i pod njegovim vođstvom ekipa nije upisala nijedan poraz u prolećnom delu šampionata.

U poslednjem meču nacionalnog takmičenja, Zvezda je bila ubedljiva protiv Radničkog izu Kragujevca rezultatom 5:0.

S druge strane, Zenit je prvoplasirani tim u Premijer ligi Rusije sa 40 bodova, jednim više od Krasnodara. Na 20 mečeva tim iz Sankt Peterburga je pobedio na 12 utakmica, a imaju i četiri remija i isti broj poraza.

Ruska ekipa ima gol razliku od 39:18. Zenit ima najefikasniji napad u Rusiji, dok sa druge strane Krasnodar ima jedan manje primljen gol.

Pred meč za Crvenom zvezdom, ekipa trenera Sergeja Semaka je pobedila Dinamo iz Moskve na svom terenu sa 2:0 u okviru Kupa Rusije.

Zenitov Keržakov na golu i Eraković u odbrani

Zenit najčešće nastupa u formaciji 4-3-3. Na golu tima prva opcija je iskusni tridesetsedmogodišnji Mihail Keržakov, a rezervna opcija je Denis Adamov.

U poslednoj liniji štoperski tandem čine nekadašnji Zvezdin fudbaler Strahinja Eraković i Brazilac Nino. Desni bek je Mario Fernandes, a levi Daglas Santos, koji je i kapiten ekipe.

Okosnicu veznog reda čine fudbaleri iz Južne Amerike, trojac na sredini igrališta su Kolumbijac Vilmar Barios i Brazilci Klaudinjo i Vendel. Brzonogi krilni igrači su Artur, na desnom, a na levom krilu je Andrej Mostovoj.

Na poziciji centarfora najčešće igra Mateo Kašijeira, najbolji strelac Zenita sa prvenstvenih 15 golova.

Neki od igrača koji neretko mečeve počinju s klupe su: Rodrigao, Dmitri Vasiljev, Aleksandr Kovalenko, Aleksandr Erohin, Pedro, Gustavo Mantuan, Vilson Isidor, Ivan Sergejev.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počeće u 19.00.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS