Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Džudo: Pančevka Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope - | K-013 Portal

Džudo: Pančevka Andrea Stojadinov vicešampionka Evrope

andrea stojadinov, judo, dzudo, sport

Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu u kategoriji do 48 kilograma na Evropskom prvenstvu u Pragu. Reprezentativka Srbije, još uvek juniorka, u meču za titulu poražena je na ipon od Francuskinje Širin Bukli.

Sjajna Stojadinov je na putu do finala morala da sruši tri prepreke. U prvom kolu je posle samo 20 sekundi na ipon pobedila Slovenku Marušu Strangar. Prvo mesto u grupi overila je pobedom na vazari protiv Špankinje Miree Komas Lapuerte. U polufinalu je posle velike borbe slomila otpor Francuskinje Melani Klemen.

U finalu je mladoj srpskoj takmičarki ponestalo snage i koncentracije pa je izgubila od Bukli posle samo 40 sekundi. Međutim, to ni malo ne umanjuje sjajan utisak koji je ostavila na strunjači u glavnom gradu Češke.

Andrea je pre samo desetak dana postala juniorska šampionka kontinenta u Poreču,dok je u konkurenciji mlađih seniorki osvojila treće mesto. Druga srpska predstavnica u istoj kategoriji Milica Nikolić poražena je u prvom meču od Ruskinje Irine Dolgove.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS