Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zlatni rvači vratili se u Beograd: Odlična uvertira za Olimpijske igre - | K-013 Portal

Zlatni rvači vratili se u Beograd: Odlična uvertira za Olimpijske igre

zurabi datunasvili, mate nemes, rvanje

Prvaci Evrope u rvanju grčko-rimskim stilom Zrabi Datunašvili i Mate Nemeš vratili su se danas u Beograd posle sjajnih nastupa u Poljskoj.

Nemeš je zlato osvojio u kategoriji do 67 kilograma, pobedom nad domaćim takmičarom Mateušom Bernatekom, dok je Datunašvili u finalu u kategoriji do 87 kilograma, bio bolji od Belorusa Maskeviča s 5:1.

Na aerodromu Nikola Tesla zlatne rvače dočekao je Željko Trajković,predsednik Rvačkog saveza Srbije, koji nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspehom.

"Mislim da smo ispisali istoriju rvačkog sporta u Srbiji. Po broju zlatnih medalja odmah smo iza Rusije i to se nikada nije desilo. Ovo je rapsodija srpskog rvanja. Presrećan sam.Čestitam momcima. Čestitam stručnom štabu i naravno velika zahvalnost državi, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu. Imali smo odlične uslove. Od prošle godine su sportisti konstantno na pripremama. Najkvalitetnije treniraju i to je sada dalo rezultate. U drugim zemljama ipak nije tako", ističe Trajković.

Mate Nemeš je na impresivan način stigao do najvećeg uspeha u karijeri i napravio je najbolju moguću uvertiru pred Olimpijske igre u Tokiju.

"Jako sam srećan. Otišao sam sa namerom da osvojim medalju. 2019. godine samo osvojio prvu seniorsku medalju. Video sam da imam šansu. Sada je olimpijska godina i tada je Evropsko prvenstvo nešto slabije zbog kvalifikacija. Ja sam sve uklopio kako treba i postao sam šampion Evrope", rekao je Nemeš po povratku u Beograd.

Prvu medalju za Srbiju osvojio je i Zurabi Datunašvili, koji je prethodno kao reprezentativac Gruzije dva puta bio šampion Evrope.

"Osećam se odlično. Bilo je veoma teško, ali sam uspeo da trijumfujem. Pre dva meseca na Svetskom kupu u rvanju sam imao odličan nastup, ali sam nesrećno izgubio. Sada sam istog rivala pobedio i veoma sam srećan", kaže Datunašvili.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.