Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borac sa sedmoricom igrača izgubio od Cibone u Čačku - | K-013 Portal

Borac sa sedmoricom igrača izgubio od Cibone u Čačku

borac, cibona, aba liga, kosarka

Košarkaši Borca izgubili su u Čačku od Cibone sa 83:84 (27:21, 16:17, 15:23, 25:23), u poslednjoj utakmici 18. kola ABA lige.

Borac je doživeo 14. poraz u sezoni i nalazi se na 11. mestu na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Cibona deseta sa skorom 7/11.

Najefikasniji u redovima Borca bio je Hanter Hejl sa 29 poena, pet poena manje je ubacio Diante Boldvin, Đorđe V. Ćurčić je dodao 14, a Pavle Nikolić 11 poena. Cibonu je do trijumfa vodio Borna Kapusta sa 22 poena i 12 asistencija, dok je Aleksandar Aranitović postigao 14 poena.

Nakon odlaganja za 24 sata i odbijanja zahteva Borca da se utakmica odloži zbog bolesti velikog broja igrača, čačanski tim je ovaj meč odigrao samo sa sedmoricom igrača, od čega su četvorica juniori.

Oslabljeni Borac je odigrao sjajnu utakmicu, u prvom poluvremenu je imao i dvocifrenu prednost, ali je Cibona ipak stigla do pobede u uzbudljivoj završnici.

Prvo je tri sekunde pre kraja Miloš Glišić trojkom doneo prednost Borcu od 83:82, da bi za pobedu Cibone pogodio Sven Smajlagić uz zvuk sirene.

Košarkaši Borca će u narednom kolu ABA lige gostovati Partizanu, dok će Cibona ugostiti Split.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.