Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako će se završiti Evroliga - u igri četiri opcije - | K-013 Portal

Kako će se završiti Evroliga - u igri četiri opcije

Evroliga želi da sezonu završi na terenu, te razmatra nekoliko scenarija da tu želju sprovede u delo uprkos velikim problemima koje je proizvela pandemija koronavirusa. Visokorangirani operativac najkvalitetnijeg evropskog takmičenja Ed Skot otkrio da postoje četiri opcije, među kojima je najrealnija da se sve utakmice do kraja sezone odigraju u jednom gradu.

On je za španski list "El Pais" govorio o modelima za nastavak koronavirusom prekinute sezone i njeno privođenje kraju - kroz igru. Kaže da postoje četiri opcije.

"Prva opcija je da se takmičenje nastavi, a svaki tim igra u svojoj areni sa istim rasporedom, ako bude bilo vremena za to. Druga opcija je da se raspored ’zgusne’ i ostatak mečeva odigra u više nedelja sa duplim rundama", kaže Skot i dodaje preostale dve, čini se, radikalnije ali i realnije.

"Treća opcija je da, ukoliko je zbog zdravstvenih razloga nemoguće da timovi igraju u svojim dvoranama, da ih sve ’ujedinimo’ u jednom gradu sa jednom ili dve arene, dok je poslednja opcija promena formata, kako bi se takmičenje brže završilo", otkriva Skot razmišljanje rukovodećih ljudi iz Barselone, koja ponovo neodoljivo podsećaju na poteze o kojima razmišljaju u NBA ligi.

Operativni direktor Evrolige otkriva da je ideja da pre eventualnog nastavka takmičenja postoji dvonedeljna "predsezona", kako bi se klubovi pripremili.

"Igrači, treneri i stručni štab bi imali tri dana da se jave, obavežu na dvonedeljnu samoizolaciju i započnu pomenute dvonedeljne pripreme, kako bi bili u kakvoj-takvoj formi za nastavak sezone", objašnjava Skot i naglašava.

"Ne razmatramo samo jedan grad za ovaj format. Ako želimo da igramo sve preostale mečeve, trebaće nam dve arene, a u Evropi postoji dovoljno gradova sa prvoklasnim arenama i hotelima. Međutim, za sada nijedan grad nije favorit za tu ulogu", ističe Skot, dok madridski list navodi Istanbul, Moskvu i Atinu kao najozbiljnije kandidate.

On je na kraju naglasio da će vrlo bitna biti provera zdravlja svakog učesnika, kao i da je potrebno ukupno pet nedelja da se završi sezona.

Po nekim ranijim predviđanjima, Evroliga bi mogla da se nastavi krajem maja i završi u prvoj polovini jula.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.