Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Srbije preko Dominikanske Republike do četvrtfinala - | K-013 Portal

Košarkaši Srbije preko Dominikanske Republike do četvrtfinala

kosarka, reprezentacija srbije, mundobasket

Košarkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale prvenstva sveta pošto su pobedili Dominikansku Republiku sa 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26).

Srbija je drugu fazu takmičenja završila kao drugoplasirana u grupi i za prolazak u polufinale boriće se protiv Sjedinjenih Američkih Država ili Litvanije.



Posle šokantnog poraza u prethodnom kolu protiv Italije, kada su srpski košarkaši prokockali prednost od 16 poena, postojala je bojazan da li će se izabranici Svetislava Pešića oporaviti, pre svega mentalno, ali je danas sve funkcionisano gotovo besprekorno.

Od prvog minuta reprezentativci Srbije su bili maksimalno koncentrisani i u odbrani i u napadu, gde su ritam diktirali Vanja Marinković i Bogdan Bogdanović nepogrešivim šutevima za tri poena.

Već posle prve četvrtine videlo se da je kvalitet nesporno na našoj strani i jedino što je do kraja trebalo uraditi bilo je da se spreči pad u igri, kakav smo imali protiv Italije.

Ovog puta to se nije desilo i naš tim je iz minuta u minut samo uvećavao prednost i u poslednju četvrtinu smo ušli sa čak 34 poena prednosti, pa je tih deset minuta proteklo u egzibicionoj igri.


Igra koju je danas prikazala reprezentacija Srbije ohrabruje uoči četvrtfinalne utakmice, a posebno raduje današnje izdanje Bogdanovića. On je preuzeo krivicu za poraz protiv Italije, jer od 13 šuteva za tri poena pogodio samo jednom, ali je danas bio savršen, jer nije promašio nijedan šut iz igre.

Izvanredan je bio i Nikola Minutinov, koji je i danas bio nezaustavljiv u reketu protivničkog tima i od osam šuteva promašo je samo jedan, a imao je i pet skokova, sve to za manje od 20 minuta na terenu.
Treba istaći i odličnu igru Stefana Jovića, čiji je učinak bio 12 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Današnja utakmica ostaće zapamćena i po podatku da su reprezentativci Srbije ubacili nestvarnih 88 odsto šuteva za dva poena, jer su iz 40 pokušaja pogodili 35 puta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS