Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaši Zvezde pobedili Makabi u Evroligi - | K-013 Portal

Košarkaši Zvezde pobedili Makabi u Evroligi

crvena zvezda, makabi, kosarka

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Makabi iz Tel Aviva sa 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21), u utakmici 10. kola Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu.

U ekipi Zvezde Nemanja Nedović bio je najefikasniji sa 12 poena, Hasan Martin postigao je 11 poena uz šest skokova, a Bendžamin Bentil devet poena. Luka Mitrović dodao je osam poena, a Luka Vildosa, Nikola Ivanović i Filip Petrušev po šest poena.

U ekipi Makabija Lorenco Braun postigao je 23 poena, uz sedam asistencija i šest skokova. Roman Sorkin postigao je 16 poena uz šest skokova, a Džoš Nebo 10 poena.

Zvezda je vodila većim delom prve četvrtine, a dvocifrenu prednost, 32:22, stekla je posle „trojke“ Nikole Ivanovića u drugoj deonici. Makabi je uzvratio serijom 5:0, ali su domaći posle toga uspeli da zadrže prednost, koja je na poluvremenu iznosila sedam poena, 36:29. Ekipe nešto više od tri minuta pre kraja druge četvrtine nisu postigle nijedan poen.

Prvi poeni u nastavku postignuti su tek u 22. minutu, kada je strelac bio Roman Sorkin, a posle toga njegova ekipa napravila je seriju i preokrenula na 39:38.

Crveno-beli su uzvratili serijom 5:0, a posle koša i lične Luke Mitrovića poveli su sa 50:44. Makabi je uspeo poenima Lorenca Brauna da pridje na dva poena zaostatka, ali su domaći posle toga napravili seriju 6:0 za vodjstvo 68:60.

Posle vezanih poena Brauna i košem Sorkina izraelska ekipa prišla je na poen zaostatka, 68:69. Posle grešaka obe ekipe, Makabi je 9,3 sekunde pre kraja imao poslednji napad ali ga nije iskoristio, pa je Zvezda ostvarila treću uzastopnu pobedu u Evroligi.

Zvezda sada ima četiri pobede i šest poraza, a Makabi pet pobeda i pet poraza.

U narednom 11. kolu, Zvezda će 2. decembra igrati u Beogradu protiv Virtusa, a Makabi će u Minhenu igrati protiv Bajerna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.