Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkaška ABA liga imaće 16 klubova od sledeće do sezone 2029/30 - | K-013 Portal

Košarkaška ABA liga imaće 16 klubova od sledeće do sezone 2029/30

aba liga

Košarkaška ABA liga imaće, od sledeće sezone do sezone 2029/30, 16 klubova, a maksimalan broj klubova koji će moći da ima jedna država biće šest umesto dosadašnjih pet, odlučeno je danas na sastanku Skupštine takmičenja.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu ABA lige, počevši od sledeće sezone, sledeće sezone u takmičenju će učestvovati svih 14 klubova iz ove sezone, kao i pobednik ABA 2 lige i novajlija u takmičenju Dubai.

Dodaje se da će limit po broju učesnika povećan sa pet na šest po državi, što znači da ako pobednik ABA 2 lige bude srpski klub nesmetano će moći da igra u društvu najkvalitetnijih klubova.

Skupština je jednoglasno, uz prisustvo 9 od 11 članova i bez prisustva predstavnika Budućnosti i Partizana, donela odluku da svi članovi Skupštine dostave punomoćja i izvode iz sudskog registra u narednih sedam dana, kako bi se Studentski centar u što kraćem roku registrovao kao član Skupštine, a Borac i Split kao članovi od 15. juna.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.