Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Partizan nakon drame poražen od Armanija - | K-013 Portal

Partizan nakon drame poražen od Armanija

kk partizan, evroliga, olimpija

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Beogradu od Armanija iz Milana rezultatom 80:75 (17:27, 24:22, 21:12, 18:14) u meču trećeg kola Evrolige.

Najefikasniji u redovima "crno-belih" bio je Zek Ledej sa 23 poena, dok je Matijas Lesor dodao 12 uz 10 skokova. Jam Madar je ubacio 10 poena. U pobedničkom timu briljirao je Ševon Šilds sa 25 poena, dok je Brendon Dejvis postigao 15.

Partizanu je ovo treći poraz u Evroligi, dok italijanski klub ima dve pobede i jedan poraz. "Crno-beli" će za dva dana na svom terenu od 20.30 sati dočekati Virtus, dok će Armani istog dana gostovati Bajernu u Minhenu. Ovo je bio prvi meč Partizana pred domaćim navijačima u Evroligi posle osam godina.

Partizan je dobro ušao u meč i poveo 13:2. Domaći košarkaši su održavali visoko vođstvo u većem delu prve četvrtine, a Armani je u devetom minutu trojkama Bilija Berona smanjio na 21:17. Usledila je serija "crno-belih" od 6:0, koja je Partizanu donela vođstvo od 27:17 posle prve četvrtine.

Armani je u 12. minutu prišao Partizanu na 29:23, ali su "crno-beli" uspeli da odbiju ovaj napad gostiju. Usledila je dobra igra ekipe iz Milana, koja je u 15. minutu došla na minus jedan (35:34). Usledile su dve trojke Danila Anđušića, koji je razgalio navijače na tribinama. Partizan je uspeo da sačuva prednost i prvih 20 minuta je dobio rezultatom 49:41.

Partizan je ušao loše u treću četvrtinu, a Armani je serijom od 9:0 u 24. minutu došao do vođstva od 50:49. Domaći su trojkom Zeka Ledeja vratili prednost, a potom su se ekipe smenjivale u vođstvu. Armani je u poslednju četvrtinu ušao s vođstvom od 62:61.

Razigrali su se košarkaši Partizana na startu poslednje četvrtine, a zahvaljujući seriji od 10:0 "crno-beli" su u 33. minutu poveli 71:62. Gosti su za samo dva minuta serijom od 7:0 prišli na 71:69. Armani je dva minuta pre kraja poveo 74:73, a onda su gosti u finišu meča uspeli da sačuvaju prednost i da dođu do pobede.

Obradović: Učiniću sve da spremim tim za Virtus

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da će učiniti sve da osposobi tim za naredni meč u Evroligi.

"Neverovatno loša selekcija napada. Pre toga u prvom poluvremenu, imali smo istu boljku koja se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Pokušavam sve da uradim da ih razdrmam i da im objasnim korišćenje faulova kada nisu u bonusu. To ne radimo dobro. To je veliko oružje pametnim igračima, a mi to ne radimo i to nam je veliki problem. Prodali smo previše lopti u finišu, a to je odlučilo pobednika. Protiv iskusnog tima kao što je Milano te greške se plaćaju. To je tim koji je pravljen da ide na F4. Ovo nije naš maksimum, možemo da igramo bolje i pametnije", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je Partizan veći deo utakmice odigrao dobro protiv italijanskog kluba.

"Sigurno je da možemo bolje, pametnije u svakom slučaju. Čestitke gostima na pobedi. Pokušavam da sve ono što kažem timu uradim u svlačionici i na terenu. Ovde ću uvek da stojim ispred igrača. Ne radi se o jednom igraču već o timu. Bilo je dobrih i loših stvari. Ovo treba da zaboravimo i da se okrenemo meču protiv Virtusa. Tek smo na početku, radićemo i videti dokle možemo da dođemo. Impresioniran sam atmosferom na tribinama. Nadam se da će navijači da podržavaju igrače", naveo je trener Partizana.

On je istakao da je Partizan imao dosta problema u pripremnom periodu.

"U pripremnom periodu sam bio bez ijednog plejmejkera, Dante Egzum je bio na turneji u Španiji, imao je probleme, čuvali ga, ali se povredio i nije putovao na turnir u Moskvu. Uvek smo imali jednog igrača, Jana Madara sam pokušao da osvežim posle reprezentacije. Počeli smo sezonu u situaciji u kakvoj smo počeli. Aleksa Avramović je van tima, a bitan je igri našeg tima. Ovo što imam to su igrači kojima verujem", dodao je Obradović.

On je prokomentarisao pisanje pojedinih medija da su Partizanu potrebna pojačanja.

"Ja od letos čitam po novinama ne znam koliko imena, ko to potura i stavlja ja nemam pojma. Nikad niko nije došao da mi predloži konkretno ime. Neko postavlja informacije iz ove iz one zemlje. Radim sa onim šta imam u timu. Tražimo rešenje u onome što imamo. Ta imena što su se pominjala i cifre... Bože me sačuvaj! Mesecima se priča o nekim imenima. Prave priču kako Partizan ima pare. Daćemo sve od sebe", naveo je trener Partizana.

On je najavio da će pokušati da motiviše ekipu da pobedi u narednom meču.

"Ne osećam pritisak i daću sve od sebe. Ova atmosfera pokazuje da Partizan zaslužuje da igra u Evroligi. Doživeli smo tri poraza, ali to bi trebalo da nam bude motiv da pokažemo bolje rezultate u nastavku sezone u Evroligi", rekao je Obradović.

Partizan će u četvrtak od 20.30 sati dočekati Virtus.

Valensija iznenadila Efes, Žalgiris bolji od Virtusa, Fenerbahče pobedio Asvel

Košarkaši Valensije pobedili su večeras u Istanbulu ekipu Valensije 92:91 (20:21, 25:24, 21:23, 26:23) u meču trećeg kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bojan Dubljević sa 20 poena, dok je Kris Džons dodao 15. U poraženom timu najbolji je bio srpski košarkaš Vasilije Micić sa 22 poena, dva skoka i osam asistencija. Efes i Valensija imaju skor od po jedne pobede i dva poraza.

Žalgiris je na svom terenu pobedio Virtus 68:65 (16:24, 15:14, 21:15, 16:12). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ignas Brazdeikis sa 14 poena. U poraženom timu najbolji je bio Kajl Vims sa 15 poena. Srpski košarkaš Miloš Teodosić je postigao sedam poena i imao jedan skok i šest asistencija. Oba tima posle tri kola imaju po jednu pobedu i dva poraza.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras na svom terenu ekipu Asvela 84:63 (25:19, 17:17, 23:10, 19:17) u meču trećeg kola Evrolige.

U pobedničkom timu istakao se Karsen Edvards sa 19 poena, dok je srpski košarkaš Marko Gudurić postigao sedam uz četiri skoka i tri asistencije. U poraženoj ekipi najbolji je bio Josufa Fal sa 17 poena.

Fenerbahče je ostvario sve tri pobede, dok Asvel ima jedan trijumf i dva poraza. Fenerbahče će za dva dana dočekati Valensiju, dok će Asvel gostovati Makabiju.

Makabi je u Tel Avivu pobedio Monako 78:70. Najefikasniji u domaćem timu bio je Vejd Boldvin sa 21 poenom. U poraženoj ekipi najbolji je bio Džordan Lojd sa 21 poenom. Makabi i Monako imaju po dve pobede i poraz. Makabi će u narednom kolu na svom terenu igrati sa Asvelom, dok će Monako gostovati Panatinaikosu.

Barselona je u gostima pobedila Bajern 84:73. U ekipi Barselone najbolji su bili Nikolas Laprovitola, Jan Veseli i Aleks Abrines, koji su postigli po 14 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić imao je učinak od sedam poena, osam skokova i tri asistencije. U ekipi iz Minhena najbolji je bio Augustin Rabit sa 19 poena. Srpski košarkaši Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz postigli po osam poena i imali po jedan skok. Barselona ima dve pobede i poraz, dok je Bajern zabeležio sva tri neuspeha. Barselona u narednom kolu gostuje Žalgiris, dok je Bajern na svom terenu igra sa Armanijem.

Sutra će se sastati: Alba - Panatinaikos (20.00), Baskonija - Crvena zvezda (20.30) i Real - Olimpijakos (20.45).

Tabela: Fenerbahče 3-0, Barselona 2-1, Makabi 2-1, Monako 2-1, Armani 2-1, Olimpijakos 2-0, Alba 2-0, Baskonija 2-0, Žalgiris 1-2, Efes 1-2, Valensija 1-2, Virtus 1-2, Asvel 1-2, Real 1-1, Panatinaikos 1-1, Bajern 0-3, Partizan 0-3, Crvena zvezda 0-2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.