Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Važan trijumf Partizana u Splitu - | K-013 Portal

Važan trijumf Partizana u Splitu

kk partizan, kk split. kosarka, sport, aba liga

Košarkaši Partizana savladali su Split rezultatom 86:78 u meču 13. kola ABA lige.

Partizan je tako zabeležio sedmu pobedu u sezoni i uz šest poraza trenutno je na šestom mestu. Split je ostao na četiri trijumfa, a ovo mu je deveti poraz u regionalnom takmičenju.

Split je bolje ušao u meč. Iskoristio je domaćin nešto lošiji start crno-belih i sredinom prvog perioda stigao do 15:8. Tada je Partizan preuzeo kontrolu i serijom od 9:0 preokrenuo rezultat. Do kraja perioda crno-beli su uspeli da sačuvaju prednost.

U nastavku crno-beli su diktirali tempo, kontrolisali igru i rezultat. Domaćin je na momente uspeo da zapreti, uhvati priključak, ali nije imao prilike da ponovo povede. Na poluvremenu Partizan je vodio - 48:42.

Drugo poluvreme donelo je sličnu sliku na parketu. Split je konstantno jurio prednost gostiju, koji su uspevali da je održe. U finišu trećeg perioda domaćin je prišao na minus četiri 68:64, ali to je bilo sve što su uspeli u ovom meču.

Poslednju četvrtinu crno-beli su rutinski priveli kraju. Konstantno su održavali prednost od oko 10 poena razlike, da bi u finišu stigli do maksimalne prednosti i konačnih - 86:74.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Ognjen Jaramaz sa 29 poena. Mekitajer je dodao 13, a Trifunović 11. U poraženoj ekipi Luković je imao učinak od 18 poena, Mesiček 16, a Marić 13.

U narednom kolu Partizn gostuje Borcu, a Split dočekuje Budućnost.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS