Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Velika pobeda Zvezde - Alba "pala" posle produžetka! - | K-013 Portal

Velika pobeda Zvezde - Alba "pala" posle produžetka!

evroliga, kk crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u devetom kolu Evrolige u Berlinu Albu posle produžetka sa 88:84 (20:19, 17:21, 18:17, 20:18 - 13:9) i sa učinkom od tri pobede i šest poraza nalaze se na 14. mestu.

Zvezda je do pobede mogla da dođe i pre produžetka, jer imala poslednji napad, koji nije iskoristila, ali je u dodatnih pet minuta odigrala izvanredno u odbrani i sigurno je privela utakmicu kraju.

Uzbudljiv i neizvestan meč od početka do kraja u Berlinu. Alba je nešto bolje otvorila meč, ali su izabranici Duška Ivanovića uspeli da izjednače i sa minimalnom prednošću uđu u narednu četvrinu.

U nastavku meča, Alba je zaigrala malo bolje i vodila do sredine poslednje deonice iako se igralo poen za poen. Pred kraj četvrte četvrtine nakon tajmauta treneraa crveno-belih Zvezda je stegla odbranu što joj se vratilo brzim poenima.

Crveno beli su imali priliku da pobede u regularnom toku susreta, ali su prvo izgubili loptu u napadu, a potom je Nedović promašio flouter za pobedu.

U produžetku, crveno-beli su bili dosta odlučniji i pokazali više želje. Nisu dozvolili da košarkaši Albe, a pre svega Luk Sikma naprave probleme skokom u napadu. Vildoza i Nedović bili su koncentrisani i postigli najbitnije poene kojima su gosti uspeli da pobegnu i na osam razlike na dva minuta do kraja.

Vildoza je bio najraspoloženiji u ekipi Zvezde sa 21 poenom, 17 je dodao Nemanja Nedović, dok se Luka Mitrović u statistiku upisao sa 15 poena.

U ekipi Albe Smit je zabeležio 23 poena, Lamers je dodao 12 a Sikma 10.

Ivanović: Imali smo vere i strpljenja

Kada sam došao rekao sam da nam je potrebno strpljenje i vera, to smo imali večeras, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović nakon utakmice sa Albom.

Ivanović je naglasio da je promena odbrane bila ključna za pobedu.

"Uradili smo šta smo morali da bi dobili ovaj veoma dobar tim Albe koji igra sjajnu košarku. Uglavnom smo uspevali da im zaustavimo tranziciju, brzu realizaciju i ključno je bilo kada smo promenili odbranu i preuzimali svaki pik. To smo veoma dobro odradili", zaključio je Ivanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Nedović: Sada smo još veći tim

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović kaže da nije bilo nimalo lako pobediti Albu u Berlinu.

"Mislim da smo počeli da verujemo u sebe i naravno da smo se privikli na ono što trener traži. Mislim da smo sada još veći tim. Ovo je važna pobeda, jer pobediti u produžetku u Berlinu nije lako",rekao jeNedovići dodao:

"Detalji u pripremi utakmicu, mislim da smo imali ideju kako da ih napadnemo, kako da se branimo. Naravno, ima prostora za napredak, ali ovo prihvatamo na ovaj način".

Naredni rival je Makabi, u četvrtak od 17.30.

"Očekujem da u Beogradu odnesemo pobedu, imaćemo ekstra energiju u Pioniru, sada smo umorni, ali sam siguran da ćemo uz dobar trening doći do još jedne pobede",istakao je Nedović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.