Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda na krilima Teodosića srušila Partizan u evroligaškom derbiju! - | K-013 Portal

Zvezda na krilima Teodosića srušila Partizan u evroligaškom derbiju!

evroliga, derbi

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Partizana rezultatom 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24) u meču 19. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis postigli po 14. Miloš Teodosić je ubacio 13 poena, Adam Hanga 11, a Jago dos Santos 10.

U timu Partizana najbolji je bio Kevin Panter sa 17 poena, dok je Pi Džej Doužer dodao 12. Džejms Naneli i Frenk Kaminski su ubacili po 11 poena, a Bruno Kaboklo 10.

Crvena zvezda je na ovom meču igrala bez Luke Mitrovića i Stefana Lazarevića, dok u ekipi Partizana nije bilo Zeka Ledeja, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

Utakmica je odigrana u Štark areni pred više od 20.000 navijača Crvene zvezde.

"Crveno-beli" posle večerašnjeg trijumfa imaju osam pobeda i 11 poraza, dok je Partizan na skoru 10/9.

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu Evrolige, devetog januara, gostovati Asvelu, dok će Partizan igrati u Istanbulu sa ekipom Fenerbahčea.

Zvezda je meč otvorila poenima Nikole Topića. Partizan je serijom 4:0 poveo 4:3, ali je domaći tim preokretom stigao do 8:4. Obe ekipe su ušle nervozno u meč, a u prvih pet minuta viđen je mali broj poena. Partizan je potom smanjio na 8:6, a "crveno-beli" su zaigrali angažovanije i kažnjavali greške gostujućih igrača.

Hanga je sa dve trojke u sedmom minutu doneo svom timu osam poena prednosti (14:6). Šampion Srbije je u devetom stigao do prve dvocifrene prednosti (20:9). Prva četvrtina je završena vođstvom domaćeg tima rezultatom 24:13.

Košarkaši Crvene zvezde su nastavili sa odličnom igrom u drugoj četvrtini, a u 14. minutu bilo je 36:16 za domaći tim. "Crveno-beli" su dobrom igrom u odbrani i sigurnim šutem sa distance u 17. imali stigli do prednosti 44:23. Partizan je na minut pre kraja prvog prvog poluvremena smanjio na 44:29. Prvo poluvreme je na kraju završeno vođstvom domaćeg tima od 50:29 pošto je Teodosić pogodio trojku uz zvuk sirene.

Zvezda je treću četvrtinu otvorila poenima Nedovića (52:29). Partizan je u 23. minutu serijom 7:1 smanjio vođstvo domaćeg tima na 53:36. "Crveno-beli" su 25. minutu ponovo stekli više od 20 poena prednosti (57:36). Partizan je tri minuta pre kraja treće četvrtine smanjio vođstvo Zvezde na 58:42. Šampion Srbije je u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom od 65:48. U trećoj četvrtini povredio se Topić, koji zbog problema sa levim kolenom više nije ulazio u igru.

"Crno-beli" nisu iskoristili nekoliko napada na početku poslednje deonice, a Zvezda je uzvratila trojkom Hange za 68:48. Zvezda je u narednih nekoliko minuta održavala prednost od 17 do 20 poena.

Usledio je potom period bolje igre košarkaša Partizana, koji su na nešto više od tri minuta pre kraja meča smanjila na 77:68. "Crno-beli" potom nisu iskoristili nekoliko napada, a Giedraitis je pogodio trojku za 80:68. U tim trenucima povredio se još jedan košarkaš Crvene zvezde, Džoel Bolomboj, koji je morao da napusti igru zbog povrede prsta.

Crvena zvezda je u finišu utakmice sačuvala visoku prednost i na kraju je stigla do pobede od 88:72.

Obradović: Zvezda zasluženo pobedila, prvo poluvreme naše najgore u sezoni

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle poraza njegove ekipe od Crvene zvezde da je domaćin zasluženo pobedio i dodao da je njegova ekipa potpuno podbacila u prvom poluvremenu.

"Crvena zvezda je igrala mnogi bolje od nas od prvog do poslednjeg minuta i zasluženo je pobedila. Naše prvo poluvreme je verovatno i naše najgore ove sezone. Imali smo devet izgubljenih lopti i samo dve asistencije u prvom poluvremenu što dovoljno govori o kvalitetu naše igre u prvih 20 minuta", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Obradović je prokomentarisao i odličnu partiju Fredija Gilespija, koji je bio odličan, pogotovo u prvom poluvremenu.

"Gilespi je profitirao na tome što ima fenomenalne saigrače u spoljnoj liniji i njegova dobra partija nema mnogo veze sa njim", dodao je Obradović.

Zvezdu je na ovom meču bodrilo 20.143 navijača, ali Obradović ističe da na njega nije uticala atmosfera u Areni.

"Navijači Zvezde su bodrili ekipu, ali na mene atmosfera apsolutno nije uticala. Zaista ne znam da li jeste na moje igrače", zaključio je Obradović.

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo pobedili Makabi, Olimpijakos nadigrao Monako, Asvel pobedio Žalgiris

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u litvanskom Panevežisu ekipu Makabija rezultatom 109:74 u meču 19. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bio je Tajler Dorsi, koji je postigao 21 poen, dok je Džonatan Motli ubacio 17. U timu iz Tel Aviva najbolji su bili Bonzi Kolson i Vejd Boldvin, koji su postigli po 13 poena.

Utakmica je odigrana u Litvaniji na osnovu preporuka turske i izraelske vlade.

Fenerbahče i Makabi u dosadašnjem delu sezone Evrolige imaju po 11 pobeda i osam poraza.

Košarkaši Fenerbahčea će u narednom kolu na svom terenu dočekati Partizan, dok će Makabi u Beogradu igrati sa Virtusom.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na svom terenu ekipu Monaka rezultatom 75:73 u meču 19. kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Olimpijakosa Ajzea Kanan, koji je postigao 16 poena. Srpski košarkaš Nikola Milutinov postigao je dva poena i imao je tri skoka, dok je njegov sunarodnik Filip Petrušev ubacio dva poena i imao jednu uhvaćenu loptu. U poraženom timu najbolji je bio Mam Žaite sa 14 poena.

Olimpijakos posle večerašnjeg trijumfa ima 11 pobeda i osam poraza, a u narednom kolu grčki klub će gostovati Barseloni.

Monako ima skor 10/9, a u narednom kolu Evrolige na svom terenu dočekaće Baskoniju.

Košarkaši Asvela pobedili su na svom terenu ekipu Žalgirisa 93:79. Najefikasniji u ekipi Asvela bio je Timoti Luvavu-Kabaro sa 27 poena, dok su Paris Li i Jusufa Fol dodali po 22. U timu Žalgirisa najbolji je bio Kenan Evans sa 21 poenom.

Asvel ima tri pobede i 16 poraza, a u narednom kolu na svom terenu dočekaće Crvenu zvezdu. Žalgiris ima skor 6/13, a litvanski klub će u narednom kolu gostovati Valensiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS