Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda posle velike borbe izgubila od Panatinaikosa - | K-013 Portal

Zvezda posle velike borbe izgubila od Panatinaikosa

kk crvena zvezda, panatinaikos

Košarkaški Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Panatinaikosa sa 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20), u utakmici drugog kola Evrolige.

Crveno-beli su upisali i drugi poraz na startu nove sezone Evrolige, dok je grčki tim upisao prvu pobedu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ben Bentil sa 18 poena, Hasan Martin je dodao 12, Luka Mitrović je ubacio osam, a Nikola Ivanović poen manje.

Ekipu Dejana Radonjića je do pobede u hali „Aleksandar Nikolić“ vodio Marijus Grigonis sa 17 poena, Arturas Gudaitis je postigao 12, a Mateuš Ponitka deset poena.

Zvezda je dobro počela utakmicu i posle tri pogodjene trojke povela sa 11:6, ali je Panatinaikos odgovorio serijom 6:0 preko Endrusa. Crveno-beli su na prvi odmor otišli sa šest poena prednosti (24:18), ali je grčki tim drugu deonicu otvorio serijom 6:0, da bi potom i poveo (27:26).

Domaći tim je sredinom tog dela igre stigao do plus pet (34:29), ali je loš finiš četvrtine beogradskog tima, pre svega u napadu, Panatinaikos iskoristio i trojkama Lija i Grigonisa otišao na veliki odmor sa četiri poena viška na svom kontu (42:38).

PAO je čuvao prednost do polovine treće četvrine nakon čega je usledila „rezultatska klackalica“. Grčki tim je, posle velike borbe, pred poslednjih 10 minuta imao poen prednosti (57:56), pa je sve rešeno u poslednjih deset minuta, odnosno u poslednjih tridesetak sekundi.

Zvezda je posle poena Martina, Petruševa i Dobrića povela sa 68:63 i kada je delovalo da je uspela da prelomi meč, Panatinaikos se vratio i minut i po pre kraja izjednačio na 73:73.

Ponitka je 21 sekundu pre kraja ukrao loptu i poentirao, Bentil je 6,9 sekundi pre kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje, nakon čega je Li bio siguran sa linije za slobodna bacanja i tako stavio tačku na ovaj meč koji je trajao duže od dva sata.

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu Evrolige gostovati Baskoniji, dok će Panatinaikos u goste Albi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.