Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda ubedljivom pobedom u Podgorici zakazala duel sa Megom, povratak Topića - | K-013 Portal

Zvezda ubedljivom pobedom u Podgorici zakazala duel sa Megom, povratak Topića

kk crvena zvezda, stuedntski centar, aba liga

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej ofa ABA lige, pošto su večeras u Podgorici, drugoj utakmici četvrtfinala, pobedili Studentski centar sa 92:77 (29:12, 28:22, 21:20, 14:23).

U prvoj utakmici, odigranoj pre sedam dana u Beogradu, Zvezda je pobedila sa 83:81, pa je četvrtfinalnu seriju dobila sa 2:0.

Za plasman u finale Zvezda će igrati protiv Mege, koja je u četvrtfinalu eliminisala Cedevita Olimpiju.

Za razliku od prve utakmice, koju je Zvezda dobila u neizvesnoj završnici uz dosta sreće, večeras nije bilo neizvesnosti i praktično je sve bilo rešeno posle prve četvrtine, koju su crveno-beli završili sa 17 poena prednosti.

U poslednju četvrtinu ušlo se sa prednošću Zvezde od 27 poena i tek tada su se izabranici Janisa Sferopulosa opustili, što su domaćini iskoristili da serijom od 14:0 znatno ublaže poraz.

Najveću razliku u meču napravio je šut za tri poena, gde je Zvezda bila mnogo uspešnija. Postigla je 14 trojki, osam više od protivnika, i tu je napravila prednost od 24 poena, koju Podgoričani nisu mogli da nadokande ni u jednom drugom segmentu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jago dos Santos sa 17 poena, Nemanja Nedović je postigao 13, Rokas Gedraitis sa 12, a Trej Tompkins 11 poena.

Posle tri i po meseca pauze zbog povrede na teren se vratio Nikola Topić i postigao osam poena.

Kod Studentskog centra se istakao Mateo Drežnjak sa 19 poena, a pratili su ga Nikola Pavlićević sa 13 i Luka Bogavac sa 10 poena.

U drugom polufinalu sastaće se Partizan i Budućnost.

Sferopulos: Bili smo fokusirani, čeka nas veoma kvalitetan tim Mege

Od početka smo igrali našu igru, bili smo fokusirani, dobri u odbrani, početak je bio važan, da ne dozvolimo Studentskom centru da nametne njihov stil, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

"Stekli smo dvocifrenu prednost i održali smo je tokom čitave utakmice i zbog toga želim da čestitam igračima. Srećno Studentskom centru u nastavku", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

Zvezdin rival u polufinalu biće Mega.

"Igraćemo protiv jednog veoma kvalitetnog tima koji ima mlade, talentovane igrače, igraju sa mnogo energije, moramo biti fokusirani kako bismo i s njima odigrali dobru utakmicu", poručio je Sferopulos.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS